"Mogao da se proslavi: Mirko Antenuči"
"Mogao da se proslavi: Mirko Antenuči"

Novi menadžer pokrenuo Lids: Antenuči ispustio tri boda u Londonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.15. | 22:35

Stiv Evans promenio tim i formaciju, pa je legendarni klub iz Jorkšira odigrao najbolju utakmicu u sezoni. Derbiju samo bod u Blekburnu

Mogao da se proslavi: Mirko Antenuči

Lids je konačno odigrao jednu dobru utakmicu, remizirao sa Fulamom (1:1) i vratio se kući sa važnim bodom kojim je prekinuo seriju poraza u Čempionšipu. 

Izabrane vesti

Novi menadžer Stiv Evans napravio je nekoliko promena, izveo novu formaciju i videlo se da je njegov novi tim mnogo motivisaniji i borbeniji od onog Reslerovog. Junajted je imao tri velike šanse u uvodnih pola sata igre, a promašaje Krisa Vuda, Luka Marfija i Stjuarta Dalasa, na drugoj strani je kaznio Musa Dembele posle sjajne kontre u 23. minutu. 

Lids je nastavio da napada, dobre prilike propustili su Luis Kuk i Gaetano Beradi, a u jeku ofanzive u finišu prvog dela glavni sudija Hil nije dosudio čist jedanaesterac za goste nakon igranja rukom Pringla u svom petercu. Ipak, drugo igranje rukom fudbalera domaćina je sankcionisao, pa je u 62. minutu pokazao na belu tačku nakon kiksa Dembelea. Kris Vud je realizovao najstrožu kaznu i poravnao na 1:1. 

Sjajan je fudbal viđen na Krejven Kotidžu, oba tima su u poslednjih pola časa napadali naizmenično, bolje šanse je imao Lids, a idealnu prilku u poslednjem minutu propustio je Mirko Antenuči koji nije uspeo da savlada fantastičnog golmana domaćih Luisa, pa gosti mogu da žale i za celim plenom.

U zanimljivom duelu na Ivud Parku Blekburn i Derbi su odigrali meč bez golova. Obe ekipe imale su prilike za gol, ali je na kraju duel vleikih rivala okončan najnepopularnijim rezultatom, kojim su ipak zadovojniji gosti jer je nastavljena njihova sjajna serija od sada već osam mečeva bez poraza u Čempionšipu.

Brentford je zabeležio značajnu pobedu na gostovanju u Vulverhemtpnu, gde je bilo 0:2. Austrijanac Đuričin doveo je gostujući tim u prednost u 17. a tačku na sjajnu partiju izabranika menadžera Lija Karslija stavio je Nemac Filip Hofman u 88. minutu.  

ČEMPIONŠIP - 12. KOLO

Utorak

Bolton – Birmingem 0:1 (0:1)
/Robinson 20/

Brajton – Bristol Siti 2:1 (0:1)
/Baldok 53, Zamora 82 - Vilijams 17/

Kardif – Midlsbro 1:0 (0:0)
/Frend 86. autogol/

Čarlton – Preston 0:3 (0:2)
/Galaher 2, 36, Džonson 62/

Hadersfild – MK Dons 2:0 (0:0)
/Vels 58, Paterson 90+5/ 

Hal – Ipsvič 3:0 (2:0)
/Brus 36, Akpom 43, Mejler 58/

Notingem Forest – Barnli 1:1 (0:0)
/Ličaj 73 – Tejlor 90/

KPR – Šefild Vensdej 0:0

Roteram – Reding 1:1 (0:1)
/Kolins 48 – Blekman 26/

Sreda

Blekburn – Derbi 0:0

Fulam – Lids 1:1 (1:0)
/Dembele 23 – Vud 64. penal/

Vulvs – Brentford 0:2 (0:1)
/Đuričin 17, Hofman 88/ 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv EvansMusa DembeleKris VudFulamDerbi kauntiČempionšipBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara