"Alesio Ćerći"
"Alesio Ćerći"

Novi napad Verone ima 96 godina! I ne košta ništa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.17. | 14:32

Potpisao Ćerći, stiže Kasano, kreće borba za opstanak

Alesio ĆerćiSvake godine bar jedan italijanski tim priraste za srce neutralnim poklonicima fudbala, a na osnovu poteza koje vuče tokom prelaznog roka, glavni kandidat da se, na prvi pogled, dopadne navijačima je - Verona.

Povratnik u Seriju A, posle jednogodišnjeg odustva, opet bi trebalo da ima zanimljiv tim. I da, za razliku od sezone 2015/2016, kad je glatko ispala u niži rang, bude konkuretnija u borbi za opstanak. Da bi ta misija imala obrise realne, čelnici kluba povukli su konkretne poteze, pa su na čuveni stadion „Bentegodi“ doveli dva zvučna pojačanja.

Izabrane vesti

Prvo: ugovor sa Veronom jutros je potpisao Alesio Ćerći (30). Doskorašnji napadač Atletiko Madrida, koji se nije naigrao kod Dijega Simeonea, sasvim razumljivo, vratio se u Italiju, gde je nekad žario i palio u dresu Torina. Put ga je odveo u Atletiko, leta 2014. overio je trogodišnji ugovor, ali se u jakoj konkurenciji nije snašao, morao je na pozajmice u Milan i Đenovu. U međuvremenu je izgubio mesto u reprezentaciji, međutim, Verona deluje kao sredina u kojoj će u potpunosti moći da rehabilituje karijeru.

Potpisao je kao slobodan igrač. Uz opciju da se saradnja automatski produži na još dve godine, pod uslovom da Verona ostane u eliti.

Antonio Kasano u dresu SampdorijeA da bi ostala angažovan je još jedan napadač. Daleko poznatiji. U pitanju je Antonio Kasano, poslednji nestašni dečko italijanskog fudbala, pre pojave u fudbalskom smislu - neko će reći i po ponašanju - nedokazanog Marija Balotelija. Za razliku od Balotelija, FantAntonio je davao golove. Uvek i svuda, ali ga je „luda“ glava koštala bolje karijere. U januaru je okončao drugi mandat u Sampdoriji, zbog sukoba sa jednako egocentzričnim predsednikom Masimom Fererom. Otad je 34-godišnji špic u potrazi za novim klubom. Pominjali su se Krotone, Fjorentina, Kinezi, Amerikanci, drugoligaš Virtus Ertela, ali priča sa Veronom već dugo traje. Mesecima.

Petar Pan je dogovorio dolazak. Ostalo je samo da prođe lekarske preglede. I on će potpisati na 12 meseci. Iskustvom, a ima 34 godine, svakako može da pomogne. Zna kako se igra Serije A.

A na Bentegodiju ga raširenih ruku čeka još jedan veteran. Njegov kolega iz prvog mandata u Sampdoriji - Đanpaolo Pacini. Dakle, još jedan bivši reprezentativac Italije. Njih dvojica su u sezoni 2009/2010 zbirno dali 28 golova i doveli Samp do četvrtog mesta na tabeli, da bi ih u kvalifikacijama za Ligu šampiona zaustavio Verder.

Đanpaolo PaciniPacini - 32 godine - ostao je veran Veroni i posle pada u Seriju B. Zasukao je rukave i bio najbolji pojedinac ekipe u ekspresnom povratku u elitni rang. Dao je 23 gola u iscrpljujućem takmičenju kakvo je drugoligaško u italiji.

Sad je na novom početku, sa još dvojicom veterana, ali i sa 21-godišnjim Napolitancem, Danijeleom Verdeom, koga je Roma opet poslala na pozajmicu.

Luda družina. Gledaćemo. Verujemo i - uživati.

(FOTO: Action images)


tagovi

Alesio ĆerčiAntonio KasanoĐampaolo PaciniEvropaItalijaSerija AVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara