""
""

Novi NBA šampion u šutiranju trojki! Gordon posle produžetaka, Tompson razočarao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.17. | 03:23

Kajri Irving izgubio u finalu

Titulu najboljeg trojkaša NBA lige na ol-star vikendu u Nju Orelansu je mimo mnogih očekivanja osvojio Erik Gordon iz Hjuston Rokitsa. On je iznenadio i posle produžetaka u finalu pobedio Kajrija Irvinga. Prethodno su favoriti poput Laurija i Mekaluma, a pogotovo branilac trofeja Klej Tompson potpuno razočarali.

Izabrane vesti

Hjustonov bek je zasluženo osvojio takmičenja u brzom šutiranju trojki s obzirom da je u polufinalu imao najbolji učinak od 25 poena, pa je pravda na kraju zadovoljena.

Takmičenje je bilo neizvesnije i zanimljivije nego prošle godine.

Iako najveći autsajder, Kemba Voker je otvorio nadmetanje sa 19 osvojenih poena preciznim šutevima u poslednjoj seriji. Potom ga je nadmašio Kajri Irving za poen pošto je bio sjajan u poslednjih deset lopti. Najslabiji utisak je ostavio Vesli Metjuz koji je šutirao treći i sakupio je samo 11 poena.

Usledio je rafal Erika Gordona koji je sjajno gađao i sakupio 25 poena.

Sledeći je bio Nik Jang koji je upisao 18 poena, a platio je cenu tome što je pogodio samo jednu šarenu loptu koja nosi dva poena. One su ga koštale finala...  

Tri najveća favorita Si Džej Mekalum, Kajl Lauri i branilac trofeja Klej Tompson su šutirali poslednji. I svi su eliminisani!

Šuter Portlanda je potpuno razočarao pošto je pogodio samo sedam šuteva za ispodprosečnih 10 poena. Podbacio je i Lauri koji je kao drugi favorit osvojio samo 11 poena. A onda je usledilo iznenađenje večeri! Klej Tompson je uprkos odličnom početku sa prve pozicije, pogodio samo 18 poena i ispao je u polufinalu!

U finale su otišli Kemba Voker, Kajri Irving i Erik Gordon.

Voker u finalu nije ponovio učinak iz polufinala i sakupio je 17 poena. Kajri Irving je zablistao sa poslednje pozicije kada je pogodio četiri od pet šuteva i sakupio je ukupno 19 poena. Gordon je dobro otvorio i sjajnim šutevima u četvrtoj seriji (5/5!) došao na korak od pobede, ali je u poslednjoj seriji pogodio samo jedan šut i ušlo se u produžetke.

Kajri je fantastično otvorio produžetke sa četiri od pet pogodaka, u četvrtoj seriji je takođe gađao 4/5 ali je sakupio tek 18 poena. Gorbdon je dobio pobedu na tacni! U drugoj seriji je gađao 5/5, i došao do 21 poena za konačnu pobedu.

Zasluženo! 

(FOTO: Action images)


tagovi

Erik GordonHjuston RoketsKajri IrvingKlej TompsonNBA ligaOl-Star vikend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara