"Navijači Voše"
"Navijači Voše"

Novi Sade, kako zvuči: Voša u Ligi šampiona?

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.10.14. | 09:57

Generalni sekretar FSS Zoran Laković kaže da bi Lale već od sledeće sezone mogle da se okušaju u evropskoj eliti. Naravno, u konkurenciji omladinaca

Navijači VošeMiloš Krasić, Milan Jovanović, Gojko Kačar, pa Dušan Tadić i plejada ovih novih momaka predvođenih Sergejom i Vanjom Milinković Savić, Nemanjom Radojom, pa Markom Poletanovićem, Mijatom Gaćinovićem... Vojvodina izbacuje talente kao na fabričkoj traci, a predan rad u omladinskoj školi Novosađana mogao bi uskoro da bude nagrađen na najbolji mogući način.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković, naime u izjavi za Sportski žurnal kaže da će Srbija od sezone 2015/2016 imati predstavnika u omladinskoj Ligi šampiona.
"Naš predlog biće da to bude prvak Omladinske lige Srbije. Prošle godine je Vojvodina bila prva i sada vodi na tabeli", kaže Laković za Žurnal i uliva neverovatan motiv u mladi tim Lala, ali i svih ostalih rivala u trci za titulu najboljeg mladog tima Srbije.

Izabrane vesti

Istina, i greši u tvrdnji da je Voša aktuelni branilac titule u Omladinskoj ligi. Prošle sezone najbolja je bila Crvena zvezda. Lapsus ili posledica trvenja na relaciji Zvezda - FSS?

Bilo kako, u Ligi šampiona sledeće sezone igraće fudbaleri rođeni 1. januara 1997. i mlađi, ali Uefa učesnicima daje pravo da pozovu i trojicu godinu starija igrača. Dakle, trojicu iz klase 96. Preduslov je da i oni budu makar dve godine u klubu.
"Od 2015. do 2018. menjaće se format Lige šampiona. Predviđeno je da 32 kluba čije su se seniorske ekipe plasirale u Ligu šampiona i dalje igraju. Oni će biti raspoređeni u osam grupa po četiri tima i pratiće raspored Lige šampiona seniorskih timova".

Međutim, prvaci omladinskih liga zemalja rangiranih od 1. do 32. mesta na Uefa rang listi, a tu spada i Srbija, takmičiće se u odvojenom kosturu po sasvim drugačijem sistemu. Ali na proleće svi će se ukrstiti i igrati šesnaestinu finala, pa osminu... Najbitnije je...
"Srbija će po koeficijentu i bez obzira na to da li se bilo koji naš seniorski tim našao u Ligi šampiona ili ne, imati predstavnika u tom takmičenju", kategoričan je Laković.

Samo da vidimo ko će biti šampion Srbije?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FSSLiga šampionaSrbijaSuperligaUEFAFK VojvodinaZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara