Andersonova promocija u Adani
Andersonova promocija u Adani

O, kako si samo propao, Andersone...

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.07.18. | 14:36

Ne tako davno igrao je za Mančester junajted

Porto je uvek imao oko za južnoameričke fudbalere. Oko i dobre veze. I niko se nije previše iznenadio kada je izdvojio čak 8.000.000 evra kako bi iz Gremija doveo tada 17-godišnjeg momka po imenu Andersona. Porto ne greši. Porto će se naplatiti. I naplatio je. Samo dve sezone na stadionu Dragao bilo je Andersonu dovoljno da oduševi fudbalsku Evropu. Mančester junajted je najviše zagrizao. Ser Aleks Ferguson, taj veliki znalac fudbala, ubedio je upravu da ni 31.500.000 evra nije previše za veštog Brazilca. On, Nani i Oven Hargrivs bili su te sezone najzvučnija Junajtedova pojačanja.

Ali nikad više niko nije platio obeštećenje za Andersona...

Izabrane vesti

Istina, ponajviše zbog toga što je izdržao čak osam sezona na Old Trafordu. Bila je tu doduše i ona kratka pozajmica u Fjorentini, nije se ni tamo proslavio, ali očigledno mu jug Italije dopao, pa se Anderson vratio.

Adana Demirspor danas je ponosno saopštila: Anderson je potpisao trogodišnji ugovor sa ovim turskim drugoligašem!

Finansijski detalji se ne znaju, sigurno nije jeftino, ali je isto tako sigurno da je svetlosnim godinama od onoga što je Anderson nekada zarađivao. Akcenat je na tom nekada. Kako su prolazile godine u Mančesteru tako je postajalo sve jasnije da on nema glavu da opstane na top nivou. Gomilale su se greške, gomilali su se i kilogrami, pa je 2015, kada mu je istekao ugovor sa Junajtedom, Anderson krenuo nazad za Brazil da pronađe fudbalsku sreću.

Krenulo je to relativno dobro, igrao je manje-više standardno u Internasionalu, ali je i tim iskrcao sav kredit, pa je išao na pozajmicu u Internasional da bi od 18. januara ove godine plandovao – bez kluba.

I očigledno da mu telefon nije zvonio baš svaki čas. Ali bar se vratio. A verovali ili ne - tek mu je 30 godina! Ima vremena da ponovo čujemo za Anderson Luis de Abreu Oliveiru.

(FOTO: Action Images, Twitter/AdsKulubu)


tagovi

AndersonLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara