"OBAMEJAN OPET STRELAC"
"OBAMEJAN OPET STRELAC"

Obamejan načeo, Evouna dokrajčio nezgodnu Burkinu Faso (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.01.15. | 21:57

Gabonci stigli do važne pobede na startu AKN...

OBAMEJAN OPET STRELACGabon je ostvario pobedu nad Brukinom Faso rezultatom 2:0 i tako ostvario lepu prednost nad rivalima u grupi A posle završene prve runde utakmica. Ipak nije bilo uopšte lako, jer je Burkina Faso pokazala da je i te kako dostojan protivnik.

Gabon je u utakmicu sa Burkinom Faso ušao kao favorit i tu ulogu, ako posmatramo rezultat, opravdao. Grupnu fazu su Gabonci završili bez poraza, dok je Burkina Faso doživela samo jedan poraz i to od baš od Pjera Obamejana i družine.

Izabrane vesti

Već u 19. minutu, najbolji igrač Gabona, brzonogi Pjer Emerik Obamejan, smireno je reagovao u haotičnoj situaciji ispred gola Burkine Faso, sačekao, namestio nišan i pogodio nebranjeni deo mreže golmana Sanoua. Obamejan je tako postigao šest pogodaka na poslednje četiri utakmice za selekciju Gabona.

Burkina Faso je pokazala da uopšte nije naivan protivnik i da nikome neće biti svejedno kada preko puta budu momci u na čijim grudima se nalazi zeleno-crvena zastava. Može se reći da su i nadigrali Gabonce, koji su veći dao meča proveli zatvoreni, čekajući grešku protivnika koji je svim snagama napadao ne bi li došao do izjednačenja.

I dočekali su je. Polukontra Gabona je odrađena baš kako treba i na kraju krunisana golom. Bulo je dobio loptu na desnoj strani, odigrao jedan na jedan sa levim bekom Burkine Faso, prevario čuvara i sjajno centrirao, da bi Evouna nebeskim skokom nadvisio sve u odbrani protivnika i povećao prednost Gabona na 2:0.

Gabon je pobedom izbio na prvo mesto u grupi A, pošto su ranije Ekvatorijalna Gvineja, domaćin takmičenja i Kongo, remizirali.

KAN - REZULTATI:

Ekvatorijalna Gvineja - Kongo 1:1 (1:0)
/Nsue 16 - Bifuma 87/

Burkina Faso - Gabon 0:2 (0:1)
/Obamejan 19, Evouna 72/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pjer Emerik Obamejanmeđunarodni fudbalKup afričkih nacija 2015Gabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara