"Kedira, Insinje, Milner i De Hea dok su bili mladi reprezentativci"
"Kedira, Insinje, Milner i De Hea dok su bili mladi reprezentativci"

Obrnimo peščani sat naopako - EURO U21 je stvarno rasadnik zvezda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.06.17. | 13:14

Podsetimo se sastava iz finala 2009. i 2013. kada su se sastajali međusobno današnji polufinalisti

Kedira, Insinje, Milner i De Hea dok su bili mladi reprezentativci

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

U polufinalu Evropskog prvenstva za mlade u Poljskoj igraće Engleska i Nemačka, odnosno Španija i Italija. Poslednji put kad su se ovi parovi sastajali igrali su finala takmičenja. Nemci i Englezi su se borili za trofej 2009. gde je Pancer divizija odnela pobedu 4:0, a Crvena furija je dobila Italijane 2013. godine 4:2. To nam je dalo ideju da proverimo koji su igrači tada nosili dres finalista i da li je “nešto” kasnije bilo od njih.

Zaključak je - i te kako jeste! I to kada je većina u pitanju.

U pomenutom finalu 2009. Nemci su imali brutalan sastav koji je kasnije postao okosnica A reprezentacije koja će postati prvak sveta 2014. godine u Brazilu.

Humels i Hevedes protiv VolkotaDres Pancera u tom finalu su nosili Nojer, Hevedes, Boateng, Humels, Kedira, Ozil...  Razumete poentu. Nisu se oni potpuno izgradili samo na Evropskom prvenstvu za mlade, ali im je to bio veoma važan korak u karijeri. Stepenik i putokaz ka najvišim dometima. Uostalom, čuli ste juče šta kaže Donaruma i šta ponavljaju svi igrači koji su se pojavili u Poljskoj.

MOZZART KVOTE>>> (2,80) Engleska (3,15) Nemačka (2,45)

Englezi tad nisu imali previše jak sastav, ali je opet tu bilo igrača koji su kasnije napravili pristojne karijere poput Ričardsa, Gibsa, Nobla, Milnera i Volkota.  Nemci su imali mnogo bolju generaciju, a rezultat u finalu sve opisuje kada je odnos snaga u pitanju.

Nemci sa peharom--------------------------------------------------------------------------------

Engleska - Nemačka (0:4), 29. jun 2009:

Engleska: Louč - Krejni (Gardner 79), Ričards, Onuoha (Mansijen 46), Gibs - Ketermol, Muamba (Rodvel 78), Nobl - Milner, Džonson - Volkot.

Nemačka: Nojer - Bek, Hevedes, Boateng, Benih - Humels (Aogo 83) - Džonson (Švab 69), Kastro, Kedira, Ozil (Šmelcer 89) - Vagner.

-----------------------------------------------------------------------------------

Pre četiri godine u finalu U21 turnira gledali smo vatromet golova u duleu Italije i Španije, a za to su bile zadužene preterano jake napadačke linije obe reprezentacije, ali i tanka odbrana Azurin. I evo četiri godine posle toga ne možemo da kažemo da je neko iz tog dela ekipe napravio Bog zna kakvu karijeru.

Imobile daje gol ŠpancimaItalijani su tad napred imali Veratija, Florencija, Insinjea, Imobliea, Gabjadinija, Borinija, Saponaru i zato su se domogli finala. Tu su udarili u zid jer se ispred njih našao tim prepun današnjih zvezda.  Morali su da se bore sa Moratom, Iskom, Tijagom Alkantarom, Kokeom, De Heom. Sa ove tačke gledišta to je bila nemoguća misija, a i tada se ispostavilo kao nešto što nijedna reprezentacija nije mogla.

MOZZART KVOTE>>> (1,70) Španija (3,45) Italija (4,90)

Zaista je Furija došla na turnir sa bombastičnim sastavom i ubedljivo osvojila titulu šampiona Evrope. U šta možemo da se uverimo i sa ove vremenske distance.

Španci su osvojili titulu u Izraelu 2013.

-----------------------------------------------------------------------------------

Španija - Italija (4:2), 18. jun 2013:
Italija: Bardi - Donati, Kaldirola, Bjanketi, Ređini - Florenci (Saponara 58), Rosi, Verati (Krimi 76), Insinje -Imobile (Gabjadini 58), Borini.

Španija: De Hea - Montoja, Bartra, Martinez, Moreno - Iljaramendi, Koke (Kamačo 86), Tijago Alkantara - Teljo (Muniain 71), Isko - Morata (Rodrigo 80).

--------------------------------------------------------------------------------

Dakle, veoma je važno imati dobru reprezentaciju na Evropskom prvenstvu za mlade. Ne toliko zbog rezultata, koliko zbog okosnice kvalitetnih igrača. Pomenuti fudbaleri, posebno iz Nemačke i Španije, su posle ovih turnira prešli u A reprezentaciju i pravili velike uspehe na evropskim  i svetskim takmičenjima.

Zato, kada danas budete gledali susrete Gordog Albiona i Pancera (18.00), odnosno Crvene furije i Azurina (21.00), znajte da na delu gledate momke koji će vedriti i oblačiti fudbalom i na klupskom nivou, ali i kada su seniorski sastavi reprezentacija u pitanju.

Ako neki od njih već nisu počeli to da čine…

Sve tekstove sa Prvenstva Evrope mladih reprezentacija u Poljskoj možete pročitati OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tio VolkotŠpanijaSami Kedirareprezentativni fudbalpoljska 2017Nemackamlada reprezentacija ŠpanijeMesut Ozilmeđunarodni fudbalMarko VeratiLorenco InsinjeItalijaEvropaEngleskaDavid De HeaĆiro ImobileAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara