Ocene Engleza: Šaćiri najbolji, u Zvezdi niko prelazan

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.10.18. | 09:44

Miror hvali učinak Holanđanina Van Dajka

Duel na Enfild Roudu završio se prema očekivanjima. Crvena zvezda nije mogla da se suprotstavi mašineriji Jirgena Klopa, mada je na početku meča nagoveštavala jači otpor. Upravo takva konstatacija dominira u izveštajima pojedinih britanskih medija. Razumljivo, glavna zvezda je Muhamed Salah koji je postigao prve golove u Ligi šampiona ove sezone, ali prema izveštačima kolega sa Ostrva najjači utisak ostavio je Džerdan Šaćiri.

Reprezentativac Švajcarske je u prestižnom BBC-ju jedini dobio osmicu (Salah i Mane su dobili po 7). Naravno, Englezima nije promaklo da je u prvom poluvremenu stalno pravio višak i učestvao kod oba gola Redsa.
„Crvena zvezda je imala dobro otvaranje. U prvih 17 minuta nije to bio tim iz Pariza. Imali su i odličnu šansu preko Babića, čak su i napravili pritisak na poslednju liniju Liverpula, ali bio je to jedini napad gostiju. Posao Liverpulu olakšala je činjenica da su prvi put ove sezone Mane, Firmino i Salah pogodili zajedno u istom meču“, navedeno je u tekstu BBC-ja.

Izabrane vesti

Izveštač tog lista nije imao milosti prema igračima Crvene zvezde. Niko u redovima tima Vladan Milojevića nije dobio prelaznu ocenu: Borjan 5, Degenek 5, Babić 5, Stojković 4, Gobeljić 4, Jovičić 4,, Krstičić 4, Ebesilio 5, Srnić 5, El Fardu Ben 5, Boaći 5.

Sa druge strane Miror se uglavnom fokusirao na utiske iz Liverpulovog tima. Veliki prostor zauzela je partija Fabinja, Šaćiri je dobio gomilu hvalospeva, ali se i potencira i Van Dajkova partija.
„Van Dajkov napredak učinio je odbranu Liverpula jačom. Holanđanin je još jednom bio izvanredan. Pokazao je da je u odsustvu Hendersona kapitenski materijal. Bilo je ovo vrlo ugodno veče za njega. Mada će tek biti pod teškim izazovima“.

(Foto Action Images)


tagovi

Milan BorjanDžerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara