""
""

OCENE - Grbić i Petrović pravili razliku, Ninković više nije ni talenat, očajni štoperi

Vreme čitanja: 5min | čet. 21.08.14. | 22:43

Prelazne ocene zaslužili i Vulićević i Brašanac, Drinčić odsutan, Škuletić odsečen...

Milan Lukač 6 – nije to onaj golman iz završnice minule sezone. Doduše, hvatao je lopte upućene sa distance, što je bio lakši deo posla, ali je izostala bolja komunikacija sa štoperima, zbog čega je kažnjen sa dva primljena gola. Čini se da je mogao i bolje da reaguje.

Izabrane vesti

Miroslav Vulićević 6,5 – za razliku od ekipe, bio je daleko bolji u prvom, nego u drugom delu. Od početka utakmice stvarao je, zajedno sa Grbićem, višak po desnoj strani, centrirao i vraćao se nazad da zaustavi opasne kontre Nefčija. U drugom delu stao. Da je bio na istom nivou, možda i rezultat bio ubedljiviji.

Branko Ilić 5,5 – Kako je igrao Partizan, tako je delovao i njegov ovoletošnji novajlija. Najpre brzopleto i rasejano, a onda mirno i odgovorno. Primljeni golovi su njegova i Stankovićeva odgovornost, pošto im lopta putuje kroz peterac, a oni je samo gledaju, bez namere da je ispucaju. Status reprezentativca Slovenije sugeriše da može više, ali to nije pokazao. Ostavio je utisak nesigurnog igrača.

Vojislav Stanković 5,5 – ukoliko se čelnici Lacija ili Palerma budu rukovodili viđenim na večerašnjem meču, Partizanov kapiten neće videti Seriju A. Previše grešaka u postavljanju, nesigurnosti u predaji lopte i začetku akcija, nekoliko „ispadanja“ na suprotnoj polovini koja su morali da „krpe“ njegovi saigrači, poput Brašanca ili Vulićevića.

Nemanja Petrović 7 – Sjajna partija iznuđenog rešenja na levom beku.Odavno nije viđeno toliko ponavljanja, centaršuteva, potrošnje energije u napadu, stalnog presinga kao u režiji mladog reprezentativca. U potpunosti odmenio povređenog Volkova i pokazao da je Nikolić napravio dobar potez kad mu je ukazao poverenje u konkurenciji Gulana. Možda je mogao da bude odlučniji u prvom delu, kad je nekoliko puta „zakasnio“ da se vrati u odbranu.

Darko Brašanac 6,5 – kao što medalja ima dve strane, tako je i mladi reprezentativac pokazao tamno i svetlo lice. U prvom delu neprimetan, pogubljen, skriven, u paru sa Drinčićem bukvalno prepustio gostima sredinu terena. A u svlačionici kao da se transformisao, postao racionalan, delio lopte kao rukom, igrao pametno i što je najvažnije, uspeo u primarnom zadatku, da spreči razvoj napada Nefčija.

Nikola Drinčić 6 – Fizički prisutan, ali mislima daleko od Humske. Naročito u prvom poluvremenu, kad je bio neprepoznatljivo loš, odsutan, kao da mu se ne igra fudbal, što je za posledicu imalo čak i veliki broj grešaka u pasu. Za njega – nepojmljivo. Značajno popravio utisak tokom drugih 45 minuta, zajedno sa Brašancem „smirio“ igru Partizana i igrao na optimalnom nivou. Opet, daleko od izdanja na koje je navikao publiku. A centaršutevi... Ako niste gledali – bolje da niste.

Petar Grbić 7,5 – ubedljivo najbolji i(li) najkorisniji igrač Partizana u večeri velikog preokreta. Bez obzira na stanje ne semaforu, ostao je priseban i u svakom trenutku pravio problem odbrani Nefčija po desnom krilu. Izveo je majstoriju za 2:2, iznudio bar deset prekršaja, naposletku i naterao štopera gostiju da postigne odlučujući gol. Plenio energijom i brzinom. Da se čovek zapita – što ovako nije mogao i pre ovog, za njega najboljeg meča u dresu Partizana?

Nikola Ninković  5,5 – bio je dečko koji obećava, sad više nije ni to. Propustio je dve ogromne prilike i moguće prokockao jednu od poslednjih šansi da zablista na velikoj sceni. Neshvatljivo je da momak koji je u mlađim kategorijama rešetao mreže ne može da pogodi prazan gol sa deset, kasnije ni sa pet metara. Jedini plus zasužio za veliki broj iznuđenih faulova i nekoliko lažnjaka. Na kraju još zaradio i zvižduke.

Danko Lazović 6 – za 90 minuta uradio je samo jednu valjanu stvar: centrirao za gol koji je postigao štoper gostiju i tako navijače Partizana uveo u stanje ekstaze. Sve ostalo je bilo za zaborav. Napadač koji ne ulazi u šanse i ne sprema ih saigračima zaslužio je prelaznu ocenu samo zbog velikog angažmana u poslednjih pola sata. Ako uopšte želi da ostane među crno-belima mogao bi manje da razgovara sa sudijama i više misli na igru.

Petar Škuletić 5,5 – slabo izdanje korpulantnog napadača, ni približno onom iz duela sa Ludogorecom. Tad je ulazio u šanse i koristio ih, a večeras nije nijednom bio u prilici da savlada Stamenkovića. Delom su za to odgovorni njegovi saigrači koji su nisu „namestili“ takvu situaciju, ali je jasno da ni kretanje, ni agresivnost, ni saradnja sa Lazovićem nisu bili na očekivanom nivou. 

IZMENE

Andrija Živković (od 61. minuta) 5,5 – nekoliko prodora i dve centaršuta, ali bez efekta. Videlo se da je ogromna pauza ostavila traga.

Saša Ilić (od 71. minuta) 6,5 – morao je da počne utakmicu, jer je za ono malo vremena provedenih na terenu izveo nekoliko poteza koji su za posledicu imali stvaranje situacija za gol. Opet, premalo je vremena igrao da bi ostvario konkretniji učinak.

Ismail Beko Fofana (od 80. minuta) bez ocene - navijači su tražili da baš on uđe i čini se da je malo ranije kročio na teren da je mogao nešto i da napravi. Ovako, svega nekoliko poteza da zagolicaju maštu navijača, ne i da pripreti Stamenkoviću

TRENER

Marko Nikolić 6,5 – prvu grešku napravio je pri sastavljanju tima, pošto je Sašu Ilića neočekivano ostavio na klupi. A drugu, što je sa terena povukao najboljeg igrača, Petra Grbića. Zatim, psihološka priprema meča odrađena je očigledno katastrofalno, jer su igrači bili pogubljeni u prvih pola sata. Nikako da iskoreni ili barsmanji greške u defanzivi koje su uočljive još od Toršavna. No, pokazao je Nikolić i kvalitet da podigne tim, da ga vrati iz mrtvih (drugi put uzastopno u Humskoj) i ovoga puta je za hrabriju igru nagrađen pobedom. Doduše, ona je mogla da bude ubedlijvija da je bio samo malo hrabriji od početka i da naredi totalni juriš, koji se desio tek posle drugog primljenog gola.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Branko IličDanko LazovićDarko BrašanacLiga EvropeMilan LukačMiroslav VulićevićNemanja PetrovićNikola DrinčićNikola NinkovićoceneFK PartizanPetar GrbićPetar ŠkuletićSrbijaSuperligaVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara