""
""

Od Zvezdine nade do igrača bez kluba: Salernitana nova šansa za Milana Milanovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.17. | 17:41

Nekadašnji mladi reprezentativac ponovo ima priliku za izlazak na veliku fudbalsku scenu

Nekada se kao velika nada Crvene zvezde, sa samo 17 godina, otisnuo u Rusuiju i potpisao za Lokomotivu, odakle je 2011. godine za obeštećenje od 1.500.000 evra potpisao za italijanski Palermo. Ipak, od tada pa do danas Milanu Milanoviću karijera više nije išla uzlaznom putanjom, već naprotiv. Ovo leto bilo mu je drugo uzastopno koje je proveo kao slobodan igrač, ali bi sada mogao konačno da pronađe adekvatan aganžman.

Izabrane vesti

Kako pišu lokalni mediji u Salernitani, istoimeni klub bi u narednim satima mogao da angažuje 26-godišnjeg štopera, rodom iz Kosovske Mitrovice, a koji je početkom prošlog prelaznog roka ponuđen Crvenoj zvezdei, međutim, povratak u crveno-beli tabor nije bio realna opcija. Kasnije je bio u pregovorima sa trećeligašem Katanijom, ali su se izjalovili, pa je tražio pravu sredinu za sebe.

Dolazak u Salerno bio mogao da bude pravi potez, s obzirom da ekipa Alberta Bolinija pretenduje na najviši plasman i dobro joj ide. Ipak, italijanski drugoligaš se suočio sa ogromnim problemima, s obzirom da su mu povređena čak trojica iskusnih defanzivaca i to na prilično dugačak period. Alesandro Bernardini će odsustvovati dva meseca, Gabrijele Periko mesec dana, dok stepen povrede Rafaelea Skijavija još nije utvrđen, ali ni ona neće biti skoro okončana, pa je pojačanje neophodno.

Milanović je oslovljen kao najbolje rešenje koje se u ovom trenutku nudi na tržištu i neko ko može da nadomesti upražnjene pozicije, ima veliko iskustvo u Seriji B jer je igrao za Vićencu, Palermo, Askoli i Pizu. Takođe, nema nikakvih problema sa povredama i mogao bi odmah da “uleti u vatru”.

Salernitana u ovom trenutku zauzima peto mesto na tabeli Serije B, ali sa samo dva boda manje od vodećeg Palerma. Bolinijev tim je u ovom trenutku u najboljoji formi, s obzirom da je slavio na tri od poslednje četiri prvenstvene utakmice, a jedini poraz doživeo je još u drugom kolu na gostrovanju Karpiju pre gotovo dva meseca.

Milanović je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije i bio neko kome je predviđana uspešna karijera. Možda baš odlazak u Salerno bude prektetnica za njegovu karijeru i put ka novom usponu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalMilan Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara