Ode pehar lajkovčakom prugom, imamo prvog šampiona van Beograda!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 19:54

Od 0-2 do istorijske titule!

Al’ će večeras da se slavi u Lajkovcu! Ostvaren je najveć uspeh u istoriji sporta ovog malog grada sa 3.500 stanovnika.

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca su novi šampioni Srbije!

Izabrane vesti

Lajkovčanke su danas u Staroj Pazovi osvojile istorijsku titulu. Postale su prvi tim u istoriji Superlige Srbije koje je u finalnoj seriji preokrenuo rezultat sa 0-2 u pobedama na 3-2 i osvojile su prvu titulu u klupskoj istoriji. Kada se na to doda i trofej Kupa Srbije, može se reći da je ovo istorijska godina koja će se dugo, dugo pamtiti u Lajkovcu.

Odbojkašice Železnicara su u majstorici na gostujućem terenu u Staroj Pazovi slavile 3:0 (25:13, 25:23, 25:21) i zaokružile veličanstvenu sezonu. Odbojkašice Jednistva će dugo žaliti za propuštenom šansom. Iako autsajderi u finalnoj seriji, povele su 2-0 u pobedama, imale i majstoricu na svom terenu, ali nisu uspele da zadaju završni udarac.

Jedinstvo je šansu propustilo u onoj trećoj utakmici kada nije uspelo da potvrdi brejk iz Lajkovca i tada su se stvari okrenule u finalnoj seriji. Dve vezane pobede su napunile samopouzdanjem odbojkašice Železničara koje su danas možda odigrale i partiju sezone.

U prvom setu su pregazile Jedinstvo, u drugom slavile posle rezultatske klackalice i dve set lopte, a u trećem su na 21:21 vezale četiri poena za titulu i veliko slavlje. Jelena Mladenović sa 12, odnosno Maja Savić i Nikolina Lukić sa po 10 poena su bile najefikasnije u pobedničkom timu. Na drugoj strani je Isidora Kockarević odskočila sa 12 poena, ali nije imala adekvatnu pomoć saigračica. Sjajno je funkcionisao blok Lajkovčanki u druga dva seta kada se vodila neizvesna borba, a u trećem setu su domaće odbojkašice grešile više nego obično i to je presudilo na kraju.  

Posle pet godina dominacije Vizure, a pre toga četiri godine vladavine Crvene zvezde i tri godine Poštara, titulu šampiona Srbije za odbojkašice je osvojio neki klub van Beograda. Za vreme SRJ, odnosno Srbije i Crne Gore, beogradskim klubovima je pariralo užičko Jedinstvo, ali ono je poslednju titulu osvojilo davne 2005. godine.

Osvajanjem duple krune, odbojkašice Železničara su stavile tačku na odbojkašu sezonu u Srbiji pošto je sinoć Vojvodina odbranila tron u mupkoj konkurenciji.

(FOTO: OSS)


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacOK Jedinstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara