"Giljermo Očoa"
"Giljermo Očoa"

Okrutna sudbina ili žrtva smicalice? Bio je jedan od najboljih golmana Mundijala, sad ne brani ni sekund (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.10.14. | 13:37

Giljermo Memo Očoa još nije debitovao za Malagu, Španci tvrde da je po sredi odluka Karlosa Kamenog da prepolovi primanja u zamenu za status prvog čuvara mreže. Meksikanac može na teren tek u Kupu kralja, ali je to za golmana njegove reputacije, čini se, ponižavajuće

Giljermo OčoaPrivukla me je ideja čelnika i projekat na duge staze. Uostalom, ovo je najbolja liga na svetu i imaću priliku da se izmerim protiv najatraktivnijih fudbalera planete.

Tako je pre samo dva meseca govorio Giljermo Memo Očoa, danas se verovatno kaje zbog odluke da posle blistavog učinka na Mundijalu zaduži dres Malage, klubu koji ga je doveo kao veliko pojačanje i istog časa „zakucao“ za klupu sa koje se nije pomerio nijednog sekunda. Već je prošlo sedam kola Primere, a sjajni Meksikanac i jedan od najboljih golmana minulog Prvenstva sveta nije stigao da debituje za Andalužane.

Izabrane vesti

Jedino za šta je uspeo da se izbori u novoj sredini je privilegija da kao rezerva gleda kako Karlos Kameni čuva mrežu i to čini sa promenjivim uspehom, zbog čega se navijači kluba sa Rosalede pitaju kad bi šansu mogao da dobije golman čije su intervencije u Brazilu opčinile planetu. Najveća je nevolja što sugestije sa tribina nema nameru da usliši novi trener Havi Garsija. Razlog: bivši šef struke Osasune nije ni hteo Očou!?

Očoa na promociji u MalagiŠpanski novinari su došli do otkrića da je Garijsa po dolasku u Malagu zahtevao od Uprave da mu dovedu golmana svetske reputacije. Ime mu nije bilo bitno, samo je želeo da ima zamenu za Vilija Kabaljera posle odlaska Argentinca u Mančester Siti. Uprava je reagovala besplatnim angažmanom dotadašnjeg prvotimca francuskog Ajačija (istekao mu ugovor sa Korzikancima) i kad se očekivalo da se on izbori za status „jedinice“ šansu je iznenada dobio Karlos Kameni.

Pozadina tog slučaja je čudna: novinari na Pirinejima uveravaju da je kamerunski reprezentativac tražio da mu se prepolovi plata u zamenu da standardno brani i na taj, pomalo nemoralan, način je skupio poene kod rukovodilaca kluba na čiji je mig Garsija poslao Kamenog među stative. Kad se na to nedovezalo nekoliko grešaka Očoe ne jednoj kontrolnoj utakici i zamerka stručnog štaba što je u klub stigao sa nekoliko kilograma viška, svi su imali savršerno opravdanje zašto Meksikanac ne brani.

S druge strane, Memo Očoa je i dalje heroj u otadžbini, harizamtični selektor Migel Erera ne haje mnogo za njegov status u Malagi, pa ga je uvestio na spisak reprezentativaca za prijateljske susrete sa Hondurasom i Panamom.
Uvek sam govorio da ću u reprezentaciju zvati samo one koji igraju za klubove, međutim, Memo iza sebe ima odličan Mundijal, ne mogu tek tako da izbrišem njegov sjajan učinak u Brazilu“, rekao je Erera.

Očoa u dresu reprezentacije MeksikaJedina šansa Očoi da vidi veliku pozornicu je Kup kralja. Takmičenje u koje će se prvoligaši uključiti tek od novembra moglo bi da označi i pomak u njegovoj karijeri na Rosaledi, jer drugu priliku neće dobiti bez obzira na formu Kamenog.

Reklo bi se – ponižavajući status za golmana dočekanog kao spasioca posle odlaska Kabaljera na Ostrvo. Opet, bilo da je žrtva smicalice iskusnijeg kolege ili ne može da dovede kilažu u red, možda i Giljermo Očoa mora da prođe kroz čistilište, pošto se i Karlos Kameni dve sezone kod Pelegrinija i Šustera zlopatio na manje bitnim mečevima i sad kad je dočekao šansu logično je da je ne ispušta.

Samo: ima li Očoa strpljenja koliko i golmanskih kvaliteta da psihički izdrži najteži period karijere?

Podsetite se odbrana Giljerma Očoe sa Mundijala....

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaGiljermo OčoaMalagaMeksikoPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara