"Pogodak Origija"
"Pogodak Origija"

Ole, ole, ole! Enfild odzvanja kao španska korida, Klop je navijačima pustio najlepšu muziku u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.16. | 22:50

Crveni bolji od Evertona (4:0), rasplamsala se borba za Ligu šampiona, Mančester junajted prišao Arsenalu na bod, Vest Hem trokorakom juri ka Evropi

Pogodak OrigijaOle, ole, ole! To davno nije bilo na Enfildu. Večeras jeste. Čuveni stadion odjekivao je kao španska korida, jer je Liverpul pretvorio fudbalere Evertona u bikove koji jure za crvenom maramicom, a koji nikako da je stignu. Podstaknut energijom nastalom spektakularnim plasmanom u polufinale Lige Evrope tim Jirgena Klopa je zgromio gradskog rivala i zasluženo osvojio tri boda u 226. Mersisajd derbiju - 4:0!

Blistao je Džejms Milner. Večito potcenjen engleski reprezentativac pod komandom nemačkog stručnjaka igra kao „pušten s lanca“. Ne samo da jiri napred-nazad, nego i asistira. Večeras je proigrao Divoka Origija i Mamadua Sakoa i za samo tri minuta se potpisao ispod trijumfa koji su u drugom delu overili oporavljeni rezervista Danijel Staridž i fenomenalni Brazilac Felipe Kutinjo.

Izabrane vesti

Štaviše, pogoci blegijskog napadača i francuskog štopera došli su posle centaršuteva, a postignuti su glavom, međutim, daleko od toga da je Liverpul tipično ostrvskim stilom stigao do bodova kojim je preskočio Sautempton i smestio se na sedmo mesto na tabeli, oživljavajući ambicije da preko prvenstva može do međunarodne scene. Ukoliko ne osvoji Ligu Evrope.

Liverpul je igrao „do noge“, onako kako Klop želi, stalno jurio napred, uputio više od 30 udaraca ka golu Džoela Robelsa, mada se mora konstatovati kako je imao brojčanu prednost pošto je u 50. minutu Funes Mori isključen. Koliko su zbog toga bili srećni navijači domaćeg tima toliko ih je zabrinula povreda Divoka Origija, koji je u 54. minutu napustio teren na nosilima i njegova povreda ne izgleda naivno.

Liverpul ima još jedan meč zaostatka i šansu da, ukoliko i u njemu slavi, preskoči Vest Hem koji je na svom Apton parku lako razoružao Votford (3:1). Endi Kerol je postigao šesti gol u poslednjih šest mečeva, a da bodovi ostanu u Londonu postarao se kapiten Čekićara Mark Nobl, dvaput je bio precizan iz jedanaesteraca.

Jednako važan trijumf ostvario je i Mančester junajted. Crveni đavoli su bez većih problema oborli na pleća Votford i tako nametnuli pritisak Arsenalu, za kojiim sad zaostaju samo bod.

DarmijanDuel na Old Trafordu obeležio je italijanski defanzivac Mateo Darmijan, posle njegovog centaršuta Dilejni je postigao autogol u ranoj fazi meča, da bi početkom drugog dela nekadašnji prvotimac Torina postigao prvenac za Mančester i tako mu ostavio sasvim realne šanse da se bori za Ligu šampiona.

Tabela Premijer lige: Lester 73 boda, Totenhem 68, Mančester Siti 61, Arsenal 60, Mančester junajted 59, Vest Hem 56, Liverpul 54...

PREMIJER LIGA - ZAOSTALE UTAKMICE

Liverpul - Everton 4:0 (2:0)
/Origi 43, Sako 45+2, Staridž 61, Kutinjo 76/

Mančester junajted - Kristal Palas 2:0 (1:0)
/Dilejni ag 4, Darmijan 55/

Vest Hem - Votford 3:1 (2:0)
/Kerol 11, Nobl 45 pen, 53 pen - Predl 64/

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

votfordPremijer ligaMersisajdLiverpulKristal PalasFilipe KutinjoEvropaEvertonEngleskaDžejms MilnerDanijel Staridž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara