""
""

Opasnost savremene tehnologije: Groskrojcov transfer kasnio 48 sekundi

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.15. | 10:45

Ali FIFA je na kraju reagovala i dala konačno odobrenje...

Koliko je opasno igrati se s vremenom i čekati poslednje sekunde prelaznog roka kako bi se ozvaničio transfer videli smo na primeru Davida de Hee, oko čijeg neostvarenog prelaska u Real Madrid se i dalje priča i piše. Nešto slično dogodilo se i u slučaju Kevina Groskrojca i njegovom transferu iz Dortmunda u Galatasaraj. Ali ovog puta priča je dobila srećan kraj.

Izabrane vesti

Dva kluba su dogovorila sve uslove transfera gotovo pola sata pre zatvaranja transfer pijace, a papiri su bili dostavljeni pet minuta pre kraja. Međutim, zbog problema sa sistemom u programu za registraciju igrača, Groskrojcov transfer je „prošao“ 48 sekundi pošto je zvanično prelazni rok bio završen.

U prvom momentu bilo je jasno da transfer desnog beka nije ozvaničen, ali posle brze intervencije tehničkog tima FIFA, koji je detaljno pregledao ceo slučaj, problem je uklonjen i šteta ispravljena. Groskrojc je postao igrač Galatasaraja za sumu od 1.500.000 evra, uz dodatnih 250.000 evra kao bonus ako se istanbulski Lavovi plasiraju u Ligu šampiona.

Iskusni nemački reprezentativac dobio je trogodišnji ugovor, po kojem će u prvoj sezoni zarađivati 1.850.000 evra, a u ostale dve po 1.500.000 evra. Takođe, Groskrojc je dobio i bonus od 20.000 evra po odigranoj utakmici.

Galatasaraj je ovog leta doveo Lukasa Podolskog iz Arsenala za 2.500.000 evra, levog beka Lionela Karola iz Troe za 1.500.000 evra, golmana Čenka Gunena iz Bešiktaša za 600.000 evra, ali i štopera Džejsona Denajera iz Mančester Sitija, Hozea Rodrigeza iz Kastilje i Džema Karakana iz Redinga – sve na pozajmicu.


tagovi

TurskaSuper ligprelazni rok 2015NemackaKevin GroskrojcGalatasarajEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara