Opet frka sa sudijama: Jedni hoće stranca, drugi neće, ulog je afrička Liga Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 13:11

Na kraju su se ipak odlučili za Egipćanina...

Nisu samo u Srbiji sudije protagonisti fudbalskih mečeva. Kuva i u zemlji faraona.

Smuha i Zamalek ukrštaju koplja u finalu egipatskog kupa (19.00), a mnogo polemike izazvao je izbor sudije. Posebno su bili nezadovoljni u Smuhi jer su izričito zahtevali stranca. Ta opcija je bila realna, ali je otpala, pa će finale suditi Egipćanin Mohamed Faruk. U Smuhi tvrde da su izigrani, pošto im je jedno rečeno, a drugo učinjeno. Pretili su čak i da se neće pojaviti na finalu.. 

Izabrane vesti

Nije ni čudo što se digla ovolika frka. Ulog je veliki. Pobednik će se plasirati u Afrički kup konfederacija, pandan "našoj" Ligi Evrope.
"Poštujem sve egipatske sudije, ali s obzirom na važnost utakmice strani arbitar bi bio najbolje rešenje. Ne mogu da razumem zašto je Savez odbio naš zahtev, iako smo postigli inicijalni dogovor. Hteli smo da pokrijemo sve troškove", izjavio je predsednik Smuhe Mohamed Farag Amer, koji je pre četiri dana na svom zvaničnom Fejsbuk profilu saopštio da Smuha neće nastupiti u finalu.

Ipak, izgleda da je okrenuo ploču...

Prvi čovek Zamaleka Mortada Mansur oštro je kritikovao Smuhu zbog pomenutih zahteva.
"To je neprihvatljivo. Ovo je samo vršenje pritiska na sudiju, ništa drugo. Bolje im je da se koncentrišu na utakmicu i zaborave na nacionalnost arbira. Siguran sam da osvajamo kup, u dobroj smo formi", rekao je on.

Zamalek je uspeo da izvuče katastrofalnu sezonu završivši na četvrtom mestu. U poslednjem kolu Premijer lige ostvarili su prvu ligašku pobedu nad Al Ahlijem posle 11 godina, a u polufinalu kupa su razmontirali Ismaili sa 4:1 i tako stigli do petog finala u šest prethodnih godina. Ispostavilo se da je odluka rukovodstva da zadrži privremenog trenera Haleda Galala bila puna pogodak.
"Nisam samo ja zaslužan za finale. Zahvalan sam pre svega predsedniku na poverenju. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da obavimo misiju kako treba i osvojimo kup", izjavio je Galal u jednoj TV emisiji. 

Zamalek će biti lišen usluga nekih igrača, ali neki od njih su se i vratili u trenažni proces. Kako bilo, samo pobeda dolazi u obzir.
"Kup je poslednja šansa da spasimo sezonu", poručio je vezista Zamaleka Tarek Hamed.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 3921 EGIK Smouha - Zamalek ki 2 2,00
Ukupna kvota2,00

Foto: Shutterstock


tagovi

EgipatEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara