""
""

Oporavak Zvezdine škole: Ulaganja koja bi mogla da daju rezultat na duge staze i obezbede povraćaj novca (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.02.16. | 16:22

"Treba da se napravi ta konekcija između prvog tima i omladinske škole i mi radimo na tome. Da deca budu upoznata sa pravilima ponašanja, koja moraju da imaju da bi došlo do njihove selidbe u prvi tim. Mislim da je to na dobrom putu da se ostvari", rekao je Dragan Mladenović

Prvi put na pripreme Crvene zvezde išli su kadeti omladinske škole iz Ljutice Bogdana. Tu privilegiju imali su Luka Ilić i Dejan Joveljić, koji su mogli da se upoznaju sa načinom rada u seniorskom pogonu. Na tome je insistirao direktor omladinskog pogona Dragan Mladenović, koji smatra da takav potez, kao i kompletno ulaganje u Zvezdinu školu može samo da donese profit klubu na duže staze.

Izabrane vesti

Prvo se krenulo sa renoviranjem svlačionice, kako bi Zvezdina deca imala osnovne uslove za rad.
"Upravo ono što sam pre rekao jeste da ću pokušati da dam sve od sebe, da deci koja su ponikla u fudbalskom klubu Crvena zvezda pružim što bolje uslove. Počeli smo sa svlačionicama, nadam se da ćemo nastaviti i dalje. Ide u dobrom pravcu", rekao je Mladenović za zvanični kanal Crvene zvezde.

Koliko je značajno da deca iz omladinske škole zaigraju u seniorskoj konkurenciji moglo se videti na nedavnim primerima.
"Klub je prepoznao ono što su napravili Grujić, Jović, Jovanović, da su ostavili trag u seniorskom fudbalu. Naravno, to su naplatili i oni i klub, koji je od tog novca nastavio da živi. Ljudi su prepoznali da je omladinska škola, ako ne najvažniji, onda jedan od najvažnijih delova kluba. Ulaganja u omladinsku školu sasvim sigurno će na duži niz godina dati ozbiljne rezultate, a bankarskim rečnikom rečeno i povraćaj novca".

Gorak ukus ostavila je samo povreda Luke Andžića, kome su stradali ligamenti kolena.
"Ja sam zadovoljan, mislim da je prvi put da su kadeti išli na seniorske pripreme i meni je drago. Ostaje gorak ukus jedino zbog malog Adžića koji je doživeo tu povredu. Nadam se da će je brzo sanirati, znam da je izvršena operacija i da će oporavak proći u najboljem redu. Ostalo je samo to kao neka senka na sve što se dešavalo. Meni je drago što sam eto ja bio taj koji je preporučio tu decu, ali naravno na meni je bilo samo da preporučim, da uradim šta je do mene da deca dobiju tu šansu. Zahvalio bih se i ljudima iz kluba koji su isto to prepoznali".

Ono što je najvažnije, napravljena je konekcija između prvog tima i omladinskog pogona.
"Treba da se napravi ta konekcija između prvog tima i omladinske škole i mi radimo na tome. Da deca budu upoznata sa pravilima ponašanja, koja moraju da imaju da bi došlo do njihove selidbe u prvi tim. Mislim da je to na dobrom putu da se ostvari. Ono što je meni najbitnije u ovoj sezoni, pošto mi i dalje igramo sa generacijom (1998) mlađom godinu dana u omladinskoj selekciji, moj je cilj da prebacimo kadete koji zaslužuju da budu ispoštovani svojim kvalitetom i zaigraju sa omladincima. Rezultat jeste bitan, ali za mene to predstavlja uspeh prvog tima i igrače koji budu plasirani u prvi tim, koji će ostaviti trag, kao što su ostavili Grujić, Jovanović i Jović".

Ukoliko se desi da seniorski sastav pre kraja sezone razreši sve dileme po pitanju šampionske titule, to će po Mladenoviću predstavljati idealan trenutak za njihov debi u Superligi.
"Ko zna kad će se tim momcima ponovo ukazati šansa da postave neki rekord, ali ako se rezultat napravi kakav treba da bude, treba to iskoristiti i isforsirati decu iz omladinske škole. Iz prostog razloiga jel će i njihova cena na tržištu biti mnogo veća. Nije isto igrati u omladincima i obući dres prvog tima i odigrati pet do deset minuta, koliko utakmica bude dozvoljavala".

Mladi napadač Dejan Joveljić u budućnosti bi mogao da postane oslonac Zvezdinog napada.
"Mislim da još nismo svesni šta smo postigli. Otići sa prvim timom na pripreme sa 16 godina, to je svarno neopisivo. Imao sam pozitivnu tremu pred ulazak u svlačionicu pre prvog treninga, malo mi je bilo teško. Posle prvog treninga odlično su nas prihvatili i sve je išlo svojim tokom. Govorili su nam da budemo ono što jesmo, da slušamo trenere i starije igrače i da će nas dobro prihvatiti. Savo Pavićević nam je prvi prišao i rekao: Šta god da vam treba, meni se prvom obratite i nemate brige. Oduševila me je atmosfera u autobusu, gde se svi ponašaju kao da su mali, baš kao i mi. Šalili su se na račun jedni drugih, bez ikakve ljutnje. Svaka im čast na tome, stvarno sam bio iznenađen", rekao je Joveljić.

Slične su imresije i njegovog saigrača iz kadetske selekcije Luke Ilića.
"Pravi dečački san, zapravo san svakog fudbalera da zaigra u najvećim srpskim klubovima kao što su Crvena zvezda i Partizan. Stvarno neverovatno iskustvo. Srećom, prihvatili su nas stariji igrači dosta dobro, tako da su nam olakšali većinu posla i nadam se da će tako i u budućnosti biti. Bilo je dosta priče i govorili su nam kako moramo da se ponašamo. Tu su Koroman, Marko Mitrović i Pižon, stalno su nam govorili da moramo da se borimo za tim i grb koji nosimo, da shvatimo teret ovog dresa".

On je takođe napomenuo iskusnog Pavićevića.
"Savo nas je sjajno prihvatio, donosio nam je doručak svako jutro, baš nam je bio kao otac. U Sloveniji su bili neverovatni uslovi. I ekipa i atmosfera bili su neverovatni. Nadamo se da će se ponoviti", rekao je Ilić.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

SuperligaSrbijaLuka IlićLuka AdžićDragan MladenovićDejan JoveljićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara