""
""

Đorić: UEFA nas posmatra, nemoj ponovo da nas sankcioniše!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.11.14. | 12:17

"Sa Zvezdanom Terzićem sam dugogodišnji prijatelj, mlađi je od mene, pokušao sam očinski da ga savetujem rečima da nema potrebe ovoliko da žuri", rekao je za naš portal Milovan Đorić

Činilo se posle sednice Skupštine FS Srbije pre mesec dana da je aktuelni predsednik Tomislav Karadžić potvrdio vladavinu i kao metlom očistio sve oponente koji već godinama pokušavaju da mu stanu na rep.

Ipak, prvo je počelo da „kuva” u Beogradu, a zatim i u Toletovoj matičnoj Vojvodini... Deluje da je Karadžić pod najvećim pritiskom još od dana kada je seo u predsedničku fotelju na Terazijama 35. Opozicija, na čelu sa predstavinicima Crvene zvezde, više i ne krije da je u ofanzivi na svim frontovima.

Izabrane vesti

Jedan od najbližih Toletovih saradnika Milovan Đorić u izjavi za MOZZART Sport poručuje da su Zvezdan Terzić i njegovi kompanjoni izabarali loš trenutak
„Očekuje nas utakmica s Danskom, kažnjeni smo od strane UEFA zbog dešavanja na meču sa Albanijom. Mislim da su izabrali mnogo loš trenutak. Sa Zvezdanom Terzićem sam dugogodišnji prijatelj, mlađi je od mene, pokušao sam očinski da ga savetujem. Rekao sam mu: „Terza, sine, gde ti se toliko žuri.“ On mora da bude svestan da kako radi, tako će i da mu se vrati“, jasan je Milovan Đorić.

Pojedni predsednici regionalnih Saveza poručili su da predstavnici Crvene zvezde ne biraju sredstva da dođu do cilja, te se tokom lobiranja služe političkim pritiscima i ucenama.
„Do mene dolaze razne priče. Ne znam da li je tako, ali... Mogu vam reći da nas UEFA samo posmatra. Oni dobro znaju Toleta i njegove najbliže saradnike, znaju i ove koji bi da dođu na vlast. Nemoj da se iznenadite ako nas ponovo sankcionišu. Ništa mi se ovo ne sviđa. Prvo, ti ljudi koji žele da preuzmu vlast trebalo bi da izađu iz ilegale, da kažu jasno i glasno mi hoćemo da menjamo fudbal u Srbiji. Drugo, stvarno ne vidim šta bi oni to mogli da promene u narednom periodu. Za njih bi bilo bolje da sačekaju kraj kvalifikacionog ciklusa".

Prokomentarisao je Đorić i dešavanja u FS Vojvodine.
"Davno sam rekao Karadžiću da u tom regionu ima nekoliko slabih šrafova. Gledaćemo da to promenimo. Međutim, sve mi ovo deluje da se politika prenela na fudbal. Tamo se zna koliko koštaju poslanički glasovi. Ako se ta praksa preletanja sa jedne na drugu stranu bude dešavala i u fudbalskim izborima-neće valjati. Biće to pogobno“, jasan je na kraju Đorić.

Bivši selektor kaže da u zapadnom regionu nije bilo političkih ucena, dok potpredsednik FSS Goran Milanović poručuje da su lobiranja legitiman način borbe.
I dalje stojim pri stavu da ne treba da se bavimo nekim izborima. Mnogo nas posla očekuje u narednom periodu. Međutim, svako ima pravo da radi kako misli da treba. U našem istočnom regionu nisam čuo da je bilo političkih pritisaka i ucena. Činjenica je da lobiranje legitiman način borbe, ali je mnogo važno da se u tom lobiranju ne pređe granica dobrog ukusa“, kaže Milanović.

(Foto MN PRESS)


tagovi

EvropafssMilovan Đorićreprezentativni fudbalSrbijaTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara