""
""

Oumaru proradio u Belgiji, dao gol posle pet meseci

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 22:00

Kamerunac vodi Beveren ka opstanku, Standard nastavio pohod ka tituli

Proradio je i Abubakar Oumaru. Kamerunski napadač, koji je u minulom prelaznom roku bio velika želja Partizana, obezbedio je važnu pobedu Beverenu u bobri za opstanak i to nad direktnim konkurentom Everleom  (1:0).

Bivši špic Vojvodine je 12 minuta pre kraja spretno reagovao glavom na centaršut Blondela, pobegao štoperu Tompsonu i postigao prvi gol u Belgiji posle pet meseci, jer je prethodni put bio precizan u kup takmičenju, još u septembru.

Izabrane vesti

Inače, ovo mu je bio ligaški prvenac, uz napomenu da je do sada odigrao 13 utakmica, ali večeras tek premijerno bio startet posle 30. novembra. Oumaru je u napadu Beverena, kome je ovo bila tek peta pobeda u 25 kola, igrao zajedno sa bivšim prvotimcima Crvene zvezde i OFK Beograda, Ivanom Tričkovskim i Daliborom Veselinovićem.

Četiri kola pre kraja regularnog dela sezone u Belgiji, Standard ima deset bodova više od drugoplasiranog Briža i čak 15 od glavnog konkurenta u borbi za titulu Anderlehta! Tim iz Liježa savladao je u prvom subotnjem meču kao gost ekipa Šarlroa minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Karsela u 75. minutu.

Lider nije odigrao vrhunsku utakmicu, onako kako ume, ali je bio bolji tokom većeg dela susreta i sasvim je zasluženo stigao do nova tri boda.

Karsela je opdlučujući pogodak postigao posle velike gužve u šesnaestercu i dva bezuspešna pokušaja De Kamarga sa peterca. Marokanac, koji je u igru ušao samo pet minuta ranije umesto M'Pokua, pokupio je jedan otpadak i doneo veliku radost navijačima Standarda, kao i treneru Gaju Luzonu.

PRO LIGA - 26. KOLO:

Petak:

Klub Briž – Kortrijk 3:1 (2:0)
/Simons 29 penal, 63 penal, Lestijen 40 – Jorgensen 88 ag/

Subota:

Šarlroa – Standard Lijež 0:1 (0:0)
/Karsela 75/

Zulte Varegem – Serkl Briž 2:1 (1:1)
/Kaseres 34, De Han 79- Kabanaga 36/

Mehelen – Ostende 1:1 (1:0)
/Trajkovski 36 – Vico 86/

Lirs – Genk 0:1 (0:1)
/Goro 82/

Beveren – Everle 1:0 (0:0)
/Oumaru 78/

Nedelja:

14.30 Gent – Lokeren
18.00 Anderleht - Mons

(FOTO: MN Press)

 

 


tagovi

Standard LiježŽupiler Pro ligaEvropaAbubakar OumaruBeverenBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara