"Radost crveno-belih posle prvog gola Vijeire"
"Radost crveno-belih posle prvog gola Vijeire"

Ovaj tim ima potencijal za Ligu šampiona, samo ga treba sačuvati (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.09.15. | 13:59

"Stiglo je dosta novih igrača, trebalo je vremena da se uigramo. Pokazali smo da sve to isplatilo to čekanje, ali uvek može bolje", rekao je Katai za MOZZART Sport

Radost crveno-belih posle prvog gola Vijeire

Od grupe potpunih luzera i ekipe zbog čijih je očajnih rezultata kompletna Uprava kluba sa stadiona "Rajko Mitić" pre nešto više od mesec dana podnela ostavke, do tima kome se posle 149. večitog derbija ne nazire krajnji limit. Oni najoptimističniji navijači Crvene zvezde posle sinoćnog trijumfa nad večitim rivalom bili su skloni proceni da ovaj tim Miodraga Božovića ima potencijal za Ligu šampiona, samo ga treba očuvati do narednog leta, pa da u narednim evropskim kvalifikacijama stvarno pokaže svoje stvarne domete.

Izabrane vesti

Ne treba biti preveliki fudbalski poznavalac da bi se zaključilo kako je svako pojačanje Crvene zvezde, koje je igralo na 149. večitom derbiju, bilo ono pravo ovoga leta. Ugo Vijeira je bio jedan od najdominantnijih aktera večtog okršaja Crvene zvezde i Partizana u poslednjih nekoliko godina, Srđan Plavšić igrač koji je u svakom momentu pravio razliku na terenu, a Mičel Donald onaj defanzivni vezni igrač zbog kojeg kvalitetni igračima, kakve Partizan ima u svom veznom redu, prosto nisu mogli da dođu do izražaja.

Novi ljubimac Delija Srđan Plavšić: Kakva trema, jedva čekam da uzmem loptu, hoću da je stalno kod mene!

U takvoj konstalaciji igre do potpunog izražaja došao je individualni kvalitet Aleksandra Kataija, noćne more leve strane odbranbene linije crno-belih u sinoćnom derbiju.
"Nisu se još slegli utisci. Neverovata atmosfera, cela utakmica - fenomenalno. Početak sezone je bio težak u svakom klubu. Stiglo je dosta novih igrača, trebalo je vremena da se uigramo. Pokazali smo da sve to isplatilo to čekanje, ali uvek može bolje“, rekao je Katai za MOZZART Sport.

Radost posle gola Kataija

Zvezdina desetka je posle utakmice sa Čukaričkim proletos izjavila čuvenu rečenicu "nemojte mene ništa da pitate, pitajte ove cirkuzante", posle se čega se ispravio rekavši da je mislio na sudije, ali su svi ocenili da je su njegovi reči zaista bila kritika na račun statičnih saigrača. Posle toga mu je zvezdaška javnost i pružila podršku, svesna da to nije bio tim za velika dela.

Sad je ekipa sasvim drugačija i prosto "ključa" od energije, motiva i potencijala.
"Dosta toga se promenilo. Mnogo je lakše svima. Posebno zato što smo zaređali već šest pobeda. Svakom igraču posle toga je lakše da igra opuštenije. Mnogo nam znači za nastavak prvenstva. Najbitnije da smo pobedili. Mnogo mi je drago što sam postigao gol u derbiju, ali to je manje bitno“, dodao je Katai.

Zvezdino dete Marko Grujić svakoj narednoj Upravi kluba iz Ljutice Bogdana stavio je do znanja da se Zvedina deca moraju istrpeti i da im se mora pružiti šansa. On je svoju maksimalno iskoristio. Crveno-beli su od odlaska Nenada Milijaša konačno dobili igrača koji dominantan na lopti.
"Imali smo bolju igru, bolje prilike i u prvom i u drugom poluvremenu. I oni su imali svoje šanse, ali ih nisu iskoristili", kao i uvek staložen u svojim izjavama bio je Grujić.

OCENE – ZVEZDA: Vijeira je igrač koji je falio Zvezdinoj publici!

Zvezda posle mnogo godina ima ekipu za koju radi vreme. Ako se zna da u večitom derbiju čak četvorica aktera (Jovanović, Grujić, Plavšić i Ristić) nisu imala ni punih 20 godina, odnosno da je čak šest igrača iz starne postave u 149. večitom derbiju rođeno nakon 1991. godine, jasno je koliki je potencijal ovog sastava crveno-belih.
"Ekipa je još u stvaranju, a gro igača je igrao prvi put derbi. Bio je veliki pritisak na nama. Pobeda je pobeda, a derbi ništa ne rešava, ali verujem da možemo još bolje partije da pružamo", poručio je Miodrag Božović nakon sinoćnog derbija, jasno stavljajući do znanja da njegova ekipa tek mora da sazri u narednom periodu i to u okršajima sa daleko slabijih ekipa nego što je učesnik grupne faze Lige Evope.

Pred nekom narednom Upravom kluba na Marakani biće postavljen najbitniji zadatak, podjednako važan stvranju finansijske stabilnosti kluba, a to je da ovaj tim sačuva i naredne sezone, kako bi sa nekoliko adekvatnih pojača bio kadar da napadne i grupnu fazu nekog evropskog takmičenja - što da ne i Lige šampiona.

ZVEZDINI IGRAČI NA 149. VEČITOM DERBIJU:

DAMIR KAHRIMAN - 19. novembar 1984.
MARKO PETKOVIĆ - 3. septembar 1992.
SAVO PAVIĆEVIĆ - 11. decembar 1980.
VUKAŠIN JOVANOVIĆ - 17. maj 1996.
LUIS IBANJEZ - 15. jul 1988.
MIČEL DONALD - 10. decembar 1988.
MARKO GRUJIĆ - 13. april 1996.
ALEKSANDAR KATAI - 6. februar 1991.
SRĐAN PLAVŠIĆ - 3. decembar 1995.
SLAVOLJUB SRNIĆ - 12. januar 1992.
UGO VIJEIRA - 25. jul 1988.

REZERVE

PREDRAG SIKIMIĆ - 29. avgust 1982.
MIHAILO RISTIĆ - 31. oktobar 1995.
ALEKSANDAR LUKOVIĆ - 23. oktobar 1982.

NAPOMENA: Ime i prezime igrača, datum rođenja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Crvena zvezda149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara