Ovako neće moći na Mundijalu: Perišić i Kramarić ugasili požar u Osijeku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.06.18. | 20:16

Ekipa Zlatka Dalića daleko od željene forme, a Svetsko prvenstvo je na vratima

Prilično bleda uvertira Hrvatske uoči početka Svetskog prvenstva u Rusiji. Vatreni su savladali Senegal u Osijeku, ali će selekcija Zlatka Dalića morati da pokaže daleko više na Mundijalu, kako bi opravdala veliki kvalitet u svojim redovima - 2:1 (0:0).

Senegalci su igrali odličan fudbal sat vremena, poveli su golom Ismaile Sara na početku drugog poluvremena i naterali publiku u Gradskom vrtu da žestokim zvižducima „nagradi” svoj nacionalni tim, ali su pali nakon nesrećno primljenog gola i doživeli potpuni slom.

Izabrane vesti

Lopta je u 63. minutu nakon udarca Perišića iz slobodnog udarca zakačila živi zid i prevarila Dialoa, a taj pogodak je dodatno motivisao domaćina, koji je 15 minuta kasnije preko Kramarića stigao do pobede.

Senegalci su dobro poslužili narednim protivnicima Hrvatske, a pre svega Nigeriji, da uvide brojne mane u poslednjoj liniji Dalićevog nacionalnog tima. Kod gola Sara očajno je reagovao Domagoj Vida, koji je izgubio iz vida napadača Rena, a ovom nije bilo teško da matira Subašića. Vida se u tom trenutku našao na pogrešnoj poziciji, pošto je Ćorluka ostao na dobrih 20 metara od svog gola.

Štoperski tandem Ćorluka - Lovren je bio na pravoj vetrometini sa brzonogim napadačima Senegala, koje je predvodio sjajni Sadio Mane. Napadač Liverpula je u finišu utakmice dobro protresao prečku hrvatskog gola iz slobodnog udarca, što je moglo da predstavlja hladan tuš za polovično zadovoljnu osiječku publiku.

Hrvati su tokom dobrog dela utakmice imali ozbiljnih problema sa realizacijom. Trojku u napadu činili Rebić, Mandžukić i Perišić, koji dugo nisu uspevali da pronađu pukotinu u odbrani protivnika, ali se to promenilo nakon ulazaka Kramarića i Kalinića. Veznom redu domaćina se nije imalo šta zameriti, mada je jasno da je Modriću potreban još koji dan predaha kako bi bio potpuno svež i motivisan za start Mundijala, jer će od njegovog raspoloženja mnogo toga zavisiti kada je u pitanju učinak Vatrenih u Rusiji. Veliki as Real Madrida bio je jedan od petorice igrača koji su večeras odigrali svih 90 minuta u hrvatskom timu.

Hrvati utakmicu prvog kola gurpe D na Svetskom prvenstvu protiv Nigerije igraju 16. juna od 21 čas u Kalinjingradu.

HRVATSKA – SENEGAL 2:1 (0:0)
/Perišić 63, Kramarić 78 – Sar 48/

Stadion: Gradski vrt
Gledalaca: oko 18.000
Sudija: Adam Farkaš (Mađarska)

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić – Vida, Ćorluka, Lovren, Strinić – Badelj, Rakitić – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić.
Igrali su još: Kramarić, Jedvaj, Kalinić, Brozović, Kovačić, Kalinić.

SENEGAL (4-4-2): Dialo – Gasama, Sane, Kulibali, Sabali – Sar, A. N'Diaje, Gej, Nijang – Sako, Mane.
Igrali su još: Balde, Dijuf, B. N'Dijae, Mbođi, Sou, N'Doje.

Foto: Action images


tagovi

Zlatko DalićSadio ManeAndrej KramarićIvan PerišićLuka ModrićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara