""
""

Ovde nema slabih igrača, ovo su dani majstora: Njih 336 deli isti san, a to je svetska titula! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.16. | 14:37

Brazil je prvi favorit, a Španija praktično jedina selekcija koja može da mu se suprotstavi. Ipak, ne smeju se otpisati Rusi, Italijani i Portugalci

Majstori su na okupu i spremni su da oduševe čitav svet. Od večeras, pa sve do 1. oktobra tri kolumbijska grada Kali, Medeljin i Bukaramanga ugostiće 24 najbolje selekcije na planeti iz šest različitih konfederacija, a svi oni biće deo osmog svetskog prvenstva u futsalu.

Izabrane vesti

Ovde nema slabih igrača, ali ima velikih zvezda, sve u svemu - ukupno 336 majstora narednih dana deliće isti san, a to je osvajanje titule najboljeg na planeti. Ipak, od svih zvezda nijedna ne sija jače od Falkaa. Brazilskog mađioničara, koji ima 39 godina, najveći deo ljubitelja igre na petoparcu smatra najvećim u istoriji futsala. Godine nisu problem kada je u pitanju ova igra, jer Brazil u svojim redovima ima još nekoliko veterana, koji su od izuzetne važnosti za igru Selesaa, prvog favorita za osvajanje takmičenja.

Falkaove veštine i ovoga puta će kupovati fanove širom sveta, ali on neće biti jedina svetla tačka ovog fenomenanog turnira. Portugalski velemajstor Rikardinjo će nakon Beograda i Srbije pokušati da začara i čitavu Kolumbiju, dok će jedan od igrača koji se moraju ispratiti biti i miljenik domaće publike Angelot Karo. Naravno, tu su i naturalizovani brazilski fudbaleri Eder Lima iz Rusije i Rodolfo Fortino iz Italije, kao i još jedan član brazilske reprezentacije Fernandinjo.

U futsalu su u prvom planu uvek i čuvari mreže. Među najvećima su Pako Sedano iz Španije, Tijago iz Brazila, legendarni Italijan Stefano Mamarela, kao i 'Kazahstanac' Igita.

Brazil je prvi favorit turnira. Selesao je osvojio pet od dosadašnjih sedam Svetskih prvenstvava, a jedini koji je uspeo da mu se suprotstavi do sada bio je dvostruki šampion Španija. Crvena furija, čiji je najveći adut sjajna timska igra, drugi je favorit turnira, a potom sa znatno manjim izgledima slede Rusija, Italija i Portugalija.

Od takozvanih manje pozatih selekcija nikako se ne smeju otpisati Iranci. Apsolutni šampioni Azije su šesti na FIFA rang listi i samim tim i potencijalno iznenađenje turnira. Od ekipa koje neće biti nimalo naivni protivnici glavnim favoritima tu su još Kazahstan, Ukrajina, Kolumbija, Argentina, Azrerbejdžan, Uzbekistan i Kostarika. Najmanje šanse za bilo kakav ozbiljan učinak su Kuba, Vijetnam, Mozambik i Solomonska Otrva.

Svetsko prvenstvo otvara utakmica Kuba - Egipat od 23 časa, dok se u jedan čas posle ponoći sastaju Tajland i Rusija, odnosno Uzbekistan i Panama. Ipak, prava fešta nas očekuje u Kaliju, gde se u tri sata posle ponoći sastaju domaćin Kolumbija i Portugalija.

GRUPA A: Kolumbija, Portugalija, Uzbekistan, Panama.
GRUPA B: Tajland, Rusija, Kuba, Egipat.
GRUPA C: Paragvaj, Italija, Vijetnam, Gvatemala.
GRUPA D: Ukrajina, Brazil, Mozambik, Australija.
GRUPA E: Argentina, Kazahstan, S. Ostrva, Kostarika.
GRUPA F: Iran, Španija, Maroko, Azerbejdžan.

PROPOZICIJE: U osminu finala odlaze po dve selekcije iz grupe, uključujući i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

(FOTO: Action images, screen shot)


tagovi

SP u futsaluRikardinjoreprezentativni fudbalFalkao futsalEder LimaAngelot Karo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara