"Slavlje Ognjena Ožegovića"
"Slavlje Ognjena Ožegovića"

Ožegović posle 874 minuta: Voša se provukla na Brdu, jedan šut dovoljan za remi protiv milostive Čuke

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.15. | 18:56

Na kraju 1:1 što je rezultat sa kojim Beograđani nikako ne bi smeli da budu zadovoljni jer su promašili sijaset prilika

Slavlje Ognjena OžegovićaU fudbalu ne pobedi uvek bolji, a u derbiju 16. kola Superlige Čukarički je Vojvodini držao časove sve dok u 80. minutu Ognjen Ožegović iz prvog šuta gostiju u okvir gola nije beogradsku ekipu uskratio za zasluženu pobedu - 1:1. Remi kojim na Banovom brdu nikako ne bi smeli da budu zadovoljni, jer su mogli - čini se i morali - da postignu makar još dva gola. Nisu uspeli, pa se Vojvodina provukla, iako joj je po svemu prikazanom na terenu pretio debakl.

Petar Bojić je naime u 20. minutu utakmice na centaršut Staniše Mandića doveo Čuku u vođstvo od 1:0, još pre toga je Dragoljub Srnić pogodio stativu, Tijago Galvao je početkom drugog poluvremena uzdrmao i prečku, potom je odlični Nikola Perić je bravuroznim intervencijama zaustavio udarce Bojića i Andrije Pavlovića...

Izabrane vesti

Sve to vreme Voša se mučila i da prenese loptu na protivničku polovinu terena, kamoli da golmana Čuke Nemanju Stevanovića stavi na ozbiljan ispit. Sve do trenutka kada je Marko Vukčević poslao maestralnu loptu sa desne strane, a Ožegović  nadvisio čuvare i glavom o stativu zatresao mrežu za njegov prvi gol još posle tačno 874 minuta igre i susreta sa Metalcem u devetom kolu Superlige.

Ujedno i prvi gol Voše posle četiri posne utakmice. Novosađani su tako preskočili Voždovac na sedmom mestu na tabeli, mnogo ispod očekivanog plasmana posle odličnih nastupa u Evropi letos, dok je Čuka smenila Partizan na trećem mestu. Ali umesto da ima tri boda više, sada je "samo" na plus jedan.
"Utakmica je bila prava prvenstvena,  na visokom nivou. Moji igrači su dali 100 odstoi zadovoljan sam njihovom igrom iako rezultatom nisam. Takav je splet okolnosti bio, nismo iskoristili mnogo prilika. Imamo staru boljku da imamo mnogo prilika koje ne realizujemo. Ipak, kada se pogodi okvir gola nekoliko puta, to je onda plod sreće ili njenog odsustva. Čestitam mojim momcima jer  smo igrali dobar fudbal i pružili smo dobru partiju. Nema razloga za negativne misli, ako ovako nastavimo, ovaj klub neće imati problema", sumirao je utiske trener Čuke Zoran Popović.

Kolega iz Vojvodine Goran Šaula takođe je bio zadovoljan, mada iz nešto drugačijih razloga. Veliki broj šansi pred Perićevim golom shvata kao logičnu posledicu mladosti ekipe, pre svih štopera, 17-godišnjeg Dominika Dinge i tri godine starijeg Radovana Pankova.
"Znali smo odakle preti opasnost danas. Jedan štoper ima 17, a drugi 20 godina i mladi su momci. Radimo te stvari na treninzima, ali drugo su utakmice", osvrnuo se Šaula na ispadanje iz igre mladih defanzivaca kod Čukinog gola.

Ali sve skupa nije nezadovoljan.
"U teškoj smo situaciji bili pe ovog meča. Nismo mogli da računamo na četvoricu igrača, a protiv sebe smo imali najorganizovaniji klub u Srbiji. Od početka je bilo teško. Desio nam se peh da se Kovačevič brzo povredio, a to mu je bio prvi meč i morali smo da prinudno menjamo stvari. Mogli smo daprimimo još dva ili tri gola i dogovorili smo se da se regrupišemo. Čukarički je opet imao odlične prilike u nasatavku meča. Imali smo dosta sreće. Tako to biva, sledi kazna kada se prilike ne iskoriste i uspeli smo da izjednačimo".

Superliga, 16. kolo:

Subota:

Voždovac – Rad 1:0 (1:0)
/Marinković 32/

Javor – Novi Pazar 1:1 (0:0)
/Gafurov 60 – Radivojević 53/

Crvena zvezda – OFK Beograd 4:1 (1:0)
/Srnić 45, 64, Jovanović 60, Vijeira 82 - Simić 90/

Nedelja:

Mladost Lučani - Jagodina 2:0 (1:0)
/Jovanović 7, 69/

Radnički Niš - Borac Čačak 0:1 (0:0)
/Zorić 50/

Radnik – Spartak 1:0 (0:0)
/Ovusu 73/

Metalac – Partizan 1:0 (1:0)
/Mladenović 17/

Čukarički – Vojvodina 1:1 (1:0)
/Bojić 20 - Ožegović 80/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaPetar BojićOgnjen OžegovićNikola PerićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara