""
""

Palo prvo čišćenje! Moćni San Antonio u polufinalu, poigrao se i Bobi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 21:40

Sparsi i u četvrtom meču pregazili Memfis i vrlo dobro raspoloženi dočekuju, najverovatnije, Oklahomu u borbi za finale Zapada

Palo je i prvo čišćenje u plej-ofu NBA lige. San Antonio je sa maksimalnih 4:0 pregazio Memfis u četvrtfinalu zapadne konferencije. Grizlijima domaći parket nije pomogao da izbegnu ubedljiv poraz i od večeras su na odmoru. U četvrtom meču, a drugom zaredom u Memfisu, Sparsi su slavili 116:95 i otišli u polufinale Zapada gde ih najverovatnije čeka Oklahoma koja vodi 3:1 protiv Dalasa.

Izabrane vesti

Ovako nešto se i očekivalo, jer Memfis bez Gasola i Konlija nije imao čemiu da se nada protiv velikih favorita iz Teksasa. Držao se domaći tim u prvom poluvremenu i održavao priključak za Mamuzama koje su u prvih 20 minuta meča imali maksmimalnu prednost od šest poena razlike. U tom periodu je došlo do prekida utakmice koji je trajao 18 minuta zbog nestanka struje u hali. 

Ali u drugom poluvremenu je krenuo uragan iz Teksasa. Pucalo je sa svih strana, prednjačio je Kavaj Lenard, ali su raspoloženi bili i Toni Parker, Tim Dankan, Lamarkus Oldridž. Njih četvorica su u tom periodu ukupno dali 25 poena. Kada je krajem trećeg kvartala San Antonio otišao na plus 20, bilo je jasno da je sve rešeno.

Održavali su prednost u poslednjoj četvrtini, a sedam minuta pre kraja, Greg Popovič je pružio šansu sa klupe i Bobanu Marjanoviću koji je do tada bio jedini košarkaš gostiju koji nije ulazio u igru. Srpski centar je sjajno iskoristio šansu koja mu se ukazala. Prvo je pogodio “dva plus jedan” potom zakucao, pa pogodio oba bacanja da bi u drugom izlasku na liniju penala bio polovičan. Ukupno je dao osam poena i imao tri skoka. Šut za dva 2/2, sa penala 4/5.

Najefikasniji je bio Lenard 21 poenom, Parker je dao 16, Oldridž 15, a Vest 11. Lens Stivenson je za Grizlije ubacio 26 poena, a dvocifreni su bili Rendolf i Barns sa po 15, odnosno Vins Karter sa 14 poena.

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaMemfis GrizlisLens StivensonKavaj LenardBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara