PAOK u ofanzivi: Ako Puki i Soldano odbiju, rešenje je - Krkić!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.06.18. | 09:19

Španac srpskih korena mogao bi da pojača redove grčkog vicešampiona

Potraga za napadačem koji bi Aleksandru Prijoviću bio prava, zdrava konkurencija za narednu sezonu mogla bi emisare Paoka da odvede čak i do Engleske! Naime, iz Grčke se čuo glas da PAOK polako gubi strpljenje s Temom Pukijem i da bi naredna meta trebalo da bude - Bojan Krkić!

Španski napadač srpskih korena doživeo je tešku sudbinu da sa Stoukom ispadne iz Premijer lige i od jeseni igraće Čempionšip. Upravo to bi mogla da bude slamka za koju bi PAOK mogao da se uhvati u nameri da privuče nekada zlatnog dečka Barselone. PAOK bi Krkiću mogao da ponudi čak i grupnu fazu Lige šampiona, pošto će se kao vicešampion Grčke zajedno sa Aekom takmičiti u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Krkić je među onima koji bi mogli da napuste Stouk ovog leta pošto je među plaćenijim igračima u timu, a nema ga u planovima za budućnost. 

Izabrane vesti

Finansijski momenat je nešto o čemu će se raspravljati narednih dana. Krkić je u Stouku plaćen 3.000.000 evra godišnje, što je za PAOK ogromna suma novca i ukoliko bi do saradnje došlo Španac bi morao drastično da umanji svoja potraživanja. Krkić se, inače, pojavio kao alternativno rešenje za Tema Pukija, ali Franka Soldana koji su se poslednjih dana najviše dovodili u vezu s grčkim vicešampionom. 

PAOK je nedavno Pukiju, inače slobodnom igraču posle isteka ugovora u Brondbiju, ponudio godišnju platu od 800.000 evra, ali se Finac još nije izjasnio. Franko Soldano je isplovio kao druga meta, ali je mogućnost njegovog dolaska u Solun vrlo tanka pošto Santa Fe za njega traži oko 5.000.000 dolara. Obojica su, podsetimo, bili mete Crvene zvezde u prethodnom periodu. 

Ukoliko bi se desilo da i Krkić odbije, PAOK ima spremnu i "Opciju D" u liku Darija Leskana iz Ingolštata. Ovaj Paragvajac jeste po vokaciji centarfor, ali se najbolje snalazi kao ispomoć klasičnoj "devetki", pa čak i kao prvi igrač iza centarfora. Sa Ingolštatom je imao slabu sezonu, koja je završena na devetom mestu. Ima aktivan ugovor sa klubom do juna 2020. godine, a prošle sezone je u 27 utakmica postigao sedam i namestio još tri gola.

On je u ovom trenutku viđen kao možda i najrealnije rešenje. Ali i najslabije od svih pomenutih. 

Foto: Action Images


tagovi

PAOK SolunBojan KrkićLetnji prelazni rok 2018Timu PukiDario LeskanoFranko Soldano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara