Paratići ima dilemu: Ne znam da li je ovo najjači Juventus ove ere...

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.09.18. | 19:14

„Setimo se ekipe sa Bufonom, Tevezom, Danijem Alvesom, Vidalom, Pogbom...“, podseća Juventusov direktor

Juventusov sportski direktor Fabio Paratići ne oglašava se u javnosti tako često, ali kada to uradi – obično ima šta zanimljivo da kaže.

Jedan od najvećih krivaca za Juventusovu višegodišnju dominaciju italijanskim fudbalom i prvi saradnik glavnog operativca Bepea Marote bio je gost uglednog radija Monte Karlo, gde je pričao o nekim vrlo bitnim stvarima.

Izabrane vesti

Pre svega – o razlozima Juventusove moći?
“Nije to samo rezultat pravog rada na tržištu, već i rezultat predanog rada cele organizacije. Zajedno smo sedam-osam godina, znamo se u dušu. Zato je ova sezona i počela tako dobro za sve nas“, kaže Paratići i dodaje:
“Naša očekivanja su uvek najveća. Ko će nam biti glavna konkurencija? Nisam siguran, još je rano pričati o tome, ali verujem da su to Napoli, Inter i Milan“.

Vrlo interesantna tema je i ona vezana za dolazak Kristijana Ronalda u Torino proteklog leta u poslu vrednom blizu 120.000.000 evra.
“Ne radi se tu samo o mojoj intuiciji, već i Pavela Nedveda, Bepea Marote i predsednika Andree Anjelija. Kristijanov dolazak je na kraju bio prosta stvar, jer je veliki šampion na i van terena“.

Dosta se priča o Paulu Dibali i njegovom izostanku iz Juventusove startne postave, kao i njegovoj budućnosti u klubu...
“Dibala je poslednjih godina poakzao da je odličan igrač i ne može niko da ga ocenjuje na osnovu jednog gola. Takav igrač ne može tek tako da zaboravi da igra košarku. Ocenili smo njegov sveukupni učinak za tim, način na koji se ponaša i kako radi na treninzima. Jako je dobar“.

Posle Ronaldovog transfera iz Reala, ali i još nekih odrađenih poslova javnost je mišljenja da je ovo najjači tim Juventusa u novijoj eri...
“Ne bih rekao da je ovo najjači Juventus. Setimo se samo tima gde su bili Bufon, Tevez, Alves, Vidal, Pogba... Bio je to izuzetno moćan tim“.

Ovog leta, ali i poslednjih dana italijanskim fudbalskim nebom grmi kako bi Pol Pogba mogao da se vrati u Juventus ili ode u Barselonu, jer je njegov odnos sa Žozeom Murinjo totalno pukao...
“On je igrač Mančester junajteda. I sve dok je tako, najbolje je da ne priča o njemu i dešavanjima u drugom klubu“.

Foto: Shutterstock


tagovi

Fabio ParatićiPaulo DibalaKristijano RonaldoPol Pogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara