Partizan izgleda zrelije s brkovima

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.01.19. | 11:09

Uticaj Aleksa Renfroa na igru crno-belih

Ako želimo da znamo koliki uticaj na igru Partizana ima Aleks Renfro dovoljno je da zamislimo da ga Andrea Trinkijeri nije imao na raspolaganju na gostovanju Monaku. Drugačija bi se pesma pevala. Već posle prve utakmice Amerikanca u crno-belom dresu italijanski stručnjak je uzviknuo “takav nam je igrač potreban”. A na gostovanju u Kneževini je pokazao zašto je doveden.

Popularni Brka učinio je da tim iz Humske izgleda zrelije. Ne potpuno zrelo, ali zrelije. Kao kad bi tinejdžer pustio bradu u nameri da izgleda ozbiljnije za svoje godine, tako je neiskusni tim s Renfroovim brkovima dobio ono što mu je potrebno. Kod njega je lopta najsigurnija, a ono što je doneo Partizanu znatno premašuje statističku kategoriju (šest izgubljenih) koja inače i jeste, i generalno treba da bude bolja.

Izabrane vesti

Renfro je Partizanov prvi plej. Igrač ritma. Njegovo disanje diže tempo ostatku ekipe. Ranije smo konstatovali da je doprineo samom pojavom, lopta ide kod njega u ruke, a igrači poput Markusa Pejdža tako dobiojaju više slobode u igri, a manjak pritiska u smislu prenosa lopte, pa sve ide laganije.

Naučio je Amerikanac kroz karijeru da dozira sebe. Nije stranac zapinje zbog statistike. Jeste dao 20 poena, zabeležio šest skokova i pet asistencija, ali je to učinio kroz timsku igru. Pogađao je i preuzeo odgovornost kada je bilo najvažnije. Načeo je Monako sa dve trojke, dokrajčio ga je minijaturom u poslednjih deset minuta. Da je imao koju izgubljenu loptu manje, učinak bi bio impresivniji.

I na utakmici Partizan - Albe se Renfro potpuno podredio ekipi. Nije ga hteo šut, pa je samo prebacio menjač na “asistencije”. Odigrao je za tim, imao 11 završnih dodavanja i na taj način doprineo trijumfu. Iako ima čudnu mehaniku šuta, iako se sa istim mučio protiv Monaka kada je pucao 0/9 u Beogradu, na gostovanju u Kneževini ga se i poenterski istakao.

Koliko god Renfro bio dobar, nepravedno je samo njega gurnuti u prvi plan. Reč je o njegovom uticaju na ostale. Crno-beli su u Monaku izgledali kao ekipa koja koja ima glavu i rep. Kroz rad sa Trinkijerijem su značajno napredovali, pre svega psihički što smo videli i u Zadru.

Možda je i najveća pobeda Partizana onaj hrabar napad Marinkovića posle kog je dobio slobodna bacanja na samom kraju. Ili dobra igra Gagića ispod koša, ako izuzmemo pojedine segmente. Ili ona dva skoka u napadu Lendejla. Ili to što se Vanja zatrčava na skok i hvata sedam lopti. Ili kako je samo Bondža Si “zaključao” najboljeg igrača Monaka Pola Lakomba. Na kraju krajeva, Partizan je juče igrao bez izuzetno važnog igrača Radeta Zagorca. I opet pobedio.
Verujem da većina vas želi da zna da li sam besan što nismo dobili utakmicu sa pet razlike, a mogli smo. Ne, nisam. Igrali smo protiv tima koji nas je pobedio prošle sedmice. Odigrali smo odličnu utakmicu: dobar napad, dobru odbranu. Pravili smo greške. Neke su nas koštale koš razlike, ali s obzirom na to ko smo i ko želimo da budemo, verujem da je ovo bila odlična utakmica. Vaš posao je da uvek skratite dugačku priču. Propustili smo polaganje za razliku od pet poena. Nikada ne pravim ovu grešku. Ne možete da stavite utakmicu u jedan potez, jedan posed, jednu loptu. Bila ja važna,, ali ima 150 ili 170 drugih poseda, od kojih ste u 50 mogli da uradite nešto bolje”, pojasnio je Trinkijeri.

Tek sad ostaje žal za mečom u Beogradu kada su crno-beli izgubili najviše zbog očajnog šuta za tri poena. Nisu uspeli da promene ritam i uvedu loptu pod obruč, a u Kneževini im je to pošlo za rukom. Najbolje od svega po Partizan je što mesta za napredak ima “koliko hoćeter”. Na kraju krajeva, crno-beli nisu još ništa postigli. Osim da deluju kao “ozbiljna ekipa”, što kaže trener. Deluju zrelije, mada i dalje ima onih momenata kao što je promašaj Stefana Jankovića u poslednjoj sekundi. Mogu da rade na tome da manje greše, da pojačaju dodatno odbranu i svedu gluposti na parketu na minimum.

Pomak je očigledan u odnosu na početak sezone..
Čak smo u nekim delovima utakmice bili i pametni. Ne žalim ni za čim. Ovo je još podsticaj da budemo bolji. Mogli smo, nismo uradili sve, uradićemo sledeći put", rekao je Trinkijeri.

Ako crno-beli kao ekipa nastave ovako da rastu iz meča u meč sa predvodnikom Renfroom, i Trinkijeriju će se - što bi rekao narod - nasmejati brk.

FOTO: Star sport


tagovi

KK PartizanAleks Renfro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara