""
""

Partizan je velika nula (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.07.16. | 20:53

Crno-beli ni na trećem uzastopnom meču nisu dali, ali ni primili gol, debitovao Leonardo, navijači terali Tomića i upravu posle remija sa Bačkom u prvom kolu Superlige - 0:0

Podseti me šta to beše - gol! Umesto da pevaju, Grobari tuguju nad sudbinom Partizana, pitajući se gde su najave o ofanzinovnom i lepršavom, nadasve efikasnom fudbalu. Crno-beli ni u trećem vezanom meču od početka sezone nisu uspeli da poentiraju, posle sramotnog ispadanja iz Evrope dozvolili su sebi da već kaskaju za rivalima u Superligi Srbije, pošto su u prvom kolu odigrali samo 0:0 sa Bačkom.

Izabrane vesti

Tim Ivana Tomića bio je užasan u prvom, kad nije šutnuo u okvir gola, tek nešto bolji u drugom poluvremenu zahvaljujući kreacijama Saše Ilića, ali je opet, kao protiv Zaglebja, omanuo u osnovnom postlatu fudbalske igre. Otkako je počeo da igra zvanične mečeve ovog leta prošlo je tačno 300 minuta. Nije dao gol. Ruku na srce, nije ga ni primio, međutim, posle slabih rezltata morao bi trener da se zapita li su navijači u pravu kad ga teraju povicima sa tribina „Karađorđa“:
„Tomiću, odlazi“.

A rukovodici da li im je mesto u klubu. Ili moraju i oni da odu, kao što traži južna tribina povicima:
„Uprava, napolje“.

Tomić sa saradnicimaMeč u Novom Sadu obeležila je bolja igra Bačke u prvih 45 minuta, kad je debitant u elitnom rangu pokušavao da iskoristi ošamućenost favorita posle saznanja da više neće igrati međunarodne mečeve, odnosno inicijativa Partizana u nastavku meča, igrač više u završnih deset minuta i sporna odluka sudije Novaka Simovića pre toga, kad je oštetio goste za penal.

Ni jednima, ni drugima periodi bolje igre nisu bili dovoljni da to unovče osvajanjem tri boda, ali ovim jednim svakako može da bude zadovoljniji Spasoje Jelačić, jer je uspeo u osnovnom zahtevu: da sačuva mrežu.

Veseljko Trivunović je davao ton igri Bačke u prvom deluČak se može reći da je tim iz Bačke Palanke imao bolju šansu. Onu iz devetog minuta, kad je Miroslav Bjeloš na pas hitronogog Filpa Bajića uzdrmao prečku gola Bojana Šaranova i saigračima pokazao da mogu da se nadmeću sa protivnikom koji je tek kasnije počeo da pokazuje smisao u organizaciji igre. Imao je nominalni domaćin snage da se rve sa Beopgrađanima više od pola sata, mahom zbog toga što je iskusni Veseljko Trivunović umeo da zadrži loptu, pošalje je u prosotr, zbuni Goguu i Milenkovića, otkrije slabosti u igri crno-belih, ali su kapitenu Bačke nedostajali veštiji saigrači.

Slavlje na klupi BačkeNa nivou je bio još samo Filip Manojlović, golman na pozajmici iz Crvene zvezde. Nije imao Bog zna kakve intervencije, međutim, znao je kako da se postavi, istrči, skrati prostor i pomogne svojoj odbrani da izdrži i kad se činilo da joj sledi presuda.

Radović i ManojlovićPartizan je odigrao očajno prvo poluvreme, najviše zbog činjenice da najiskusniji, Miroslav Radović i Nikola Đurđić, nisu mogli s loptom da se satsave, a da je Nemanja Mihajlović verovatno indisponiran promašenim penalom u Lubinu odigrao ispod nivoa. Zato je Tomić morao da menja i na početku drugog dela uvede u igru Sašu Ilića i Leonarda da Silvu Sozu. Njih dvojica jesu pokrenula Parni valjak, međutim, nisu imali odgovarajuću podršku saigrača, pa čak ni šanse koje na primer Brašanac na treningu lako reševa ili Milenković na drugoj stativi, odakle je verovatno pogađao u mlađim kategorijama, ostale su neiskorišćenje.

Meč sa Bačkom, koja je danas osvojila prvi bod u istoriji fudbala u Superligi, pamtiće Brazilac Leonardo po debiju.

LeonardoZa ocene je još rano, mada na osnovu 45 minuta, koliko je proveo na terenu, deluje da „zna fudbala“, da želi da preuzme odgovornost, da izvodi prekide, dok je druge strane, uz već opisan problem neadekvatne fizičke pripreme, ostavio utisak igrača koji više voli da se zablavlja, nego da igra za tim. U tom detalju njegov zemljak Everton je večeras pokazao šta znači timski igrač, a fudbaleri Bačke šta znači timska igra i kako se bori čak i kad ostaneš sa desetoricom, kao što se desilo posle isključenja Miroslava Bjeloša.

SUPERLIGA SRBIJE, PRVO KOLO

BAČKA - PARTIZAN 0:0

Novi Sad

Stadion Karađorđe
Gledalaca: 5000
Sudija: Novak Simović (Lovćenac)
Žuti karton: Bjeloš (Bačka), Ostojić (Partizan, klupa)
Crveni karton: Miroslav Bjeloš (Bačka) u 80. minutu

BAČKA: Manojlović, Smiljanić, Josimov, Ilić, Klisura, Rogač, Bajić (od 71. Švonja), Bjeloš, Galić, Trivunović (od 83. Trajković), Mojsilović (od 57. Zečević). Trener: Spasoje Jelačić.

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Đuričković (od 74. Božinov), Radović (od 46. Leonardo), Mihajlović (od 46. Ilić), Đurđić. Trener: Ivan Tomić.

SUPERLIGA - 1. KOLO

Petak:

Crvena zvezda - Napredak 2:2 (0:1)
/Plavšić 60, Sikimić 81 - Gobeljić 42, Vukanović 47/

Subota:

Voždovac - Spartak 0:0

Metalac - Borac 1:0 (1:0)
/Otašević 19/

Mladost Lučani - Rad 2:1 (1:0)
/Milosavljević 10, Zvrko 62 - Mladenović 58/

Radnik - Javor 2:2 (2:1)
/Tomanović 12ag, Radović 17 - Bjedov 27, 60/

Nedelja:

Bačka BP - Partizan 0:0

20.00 Radnički Niš - Čukarički

Odloženo:

Novi Pazar - Vojvodina

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLeonardo da Silva SouzaIvan TomićBačka PalankaBačka Bačka PalankaBačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara