""
""

Partizan nastavio dominaciju, Grobari zapevali: “Slaviće se titula!“

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.13. | 22:51

Crno-beli nemilosrdni i u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije - 82:61

Prvi finalista plej-ofa Superlige Srbije je poznat – a to je Partizan! Izabranici Duška Vujoševića nisu želeli da prepuste bilo šta slučaju i na parketu Sportskog centra Klisa overili kartu za finale još jednom dominantnom partijom u meču sa nemoćnom Vojvodinom - 82:61.

S obzirom na to kako je utakmica počela, alej-up saradnjom Marka Boltića i Nikole Kalinića, ali i zakucavanje Radomira Marojevića, mnogi su očekivali vrlo napetu i neizvesnu drugu utakmicu polufinala. Međutim, posle nešto lošijeg starta košarkaši Partizana su dodali gas i serijom 14:0 najavili još jednu laganu pobedu i ulaz u finale.

Izabrane vesti

Lovernj, Milosavljević i Vesterman bili su veoma raspoloženi za igru i predvodili su svoj tim tokom prvih deset minuta, a vrlo brzo crno-beli su stigli i do 15 poena razlike, da bi na prvi mali odmor otišli pri rezultatu 29:13. Žofri Lovernj je u prvoj deonici ubacio deset poena i imao sedam skokova i bio najdominantnija figura ovog susreta.

Kako je utakmica prolazila tako je prednost crno-belih rasla, a polovinom druge četvrtine rezultat je bio 38:19 i već tada je bilo jasno da puleni Siniše Matića neće dobiti šansu da se bore za “opstanak“ u polufinalnoj seriji.

Strelci su se smenjivali kao na traci, a dominirali su Lovernj, Lučić, Gagić i Bertans, a Partizan je sigurnom igrom, kako u napadu, tako i u odbrani sigurnim koracima išao ka novom finalu i prilici da se overi i 12 uzastopna titula šampiona Srbije.

Na kraju prvih 20 minuta Žofriju Lovernju malo je falilo da već tada ima dabl-dabl učinak, pošto je imao 16 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je na drugoj strani Dragan Zeković ubacio osam poena.

U nastavku utakmice Partizan je i dalje držao sve konce u svojim rukama, ali je ritam igre znatno opao, što je dovelo i do velikog broja promašaja na obe strane. Međutim, crno-beli nisu posustajali, lagano su gradili prednost, da bi u poslednju deonicu ušli sa 18 poena prednosti (61:43).

Do kraja meča promena nije bilo. Lovernj je nastavio dominaciju pod oba koša, priliku je dobio i Branislav Đekić, koji je minutažu iskoristio sa dve ubačene trojke, što je izazvalo veliko oduševljenje prisutnih Grobara, koji su pesmom i aplauzima proslavili plasman svojih ljubimaca u novo finale. 

--------------------------------------------------------------

VOJVODINA – PARTIZAN 61:82 (13:29, 16:17, 14:18, 18:18)

Dvorana: SC Klisa
Gledalaca: 1.300
Sudije: Maričić, Jevtović, Obrknežević

Vojvodina Srbijagas: Petković 3, Kužeta, Marković R 5, Boltić 9, Stojačić, Marojević 5, Zeković 16, Marković N 10, Ilić 2, Čović, Kalinić 11, Pešaković

Partizan mt:s: Andrić, Lovernj 20 (11sk), Milutinov 7, Vesterman 5, Gordić 5, Lučić 11, Milosavljević 7, Bogdanović 3, Gagić 8, Musli 3, Đekić 6, Bertans 7

---------------------------------------------------------------

(FOTO: kkpartizan.rs)


tagovi

Branislav ĐekićDragan ZekovićDuško VujoševićKK VojvodinaKošarkaška SuperligaFK PartizanSrbijaŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara