Partizan protiv partizanovaca... I lošeg terena

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.03.18. | 09:49

Da li crno-beli izlaze iz krize?

Na prolećnoj premijeri u Lučanima nije došlo do bliskog susreta samo zato što je Nenad Milovanović ostavio Đorđa Lazića na klupi, pre šest dana u Humskoj Branislav Trajković je ukočio Parni valjak, a treći put uzastopno u prvenstvenim mečevima Partizanovci će se nameriti na - partizanovce.

Crno-beli gostuju u Nišu (14.30, TV Arenasport), posle kiks u minulom kolu ne smeju da pogreše, a posao u odbrani titule pokušaće da im pokvare nekadašnji članovi kluba iz Humske 1, ove zime angažovani golman Bojan Šaranov i prošlog leta doveden iz Vojvodine desni bek Nikola Aksentijević, uz napomenu da će vezista Marko Golubović - nikad nije dobio pravu šansu na Topčiderskom brrdu - šansu čekati s klupe.
S posebnim emocijama očekujem ovaj meč, jer sam branio boje Partizana. Sad sam na Čairu i učiniću sve da Radnički osvoji bodove. Nismo bez šansi, imamo ekipu sposobnu da odoli atacima napadača crno-belih, ali i da opasno ugrozi gol gostiju. Loš teren će sigurno uticati i na igru i na ishod susreta, ali se nadam da ćemo se radovati“, optimista je Bojan Šaranov, nova „jedinica“ Radničkog.

Izabrane vesti

U zao čas dolazi Partizan na Čair. Nije mogao da izabere teži trenutak, jer mu posle blednih parijta koje su za posledicu imale eliminaciju iz Lige Evrope i gubitak dva boda u okršaju sa Zemunom sledi gostovanje najozbiljnijem pretendentu za plasman na međunarodnu scenu. Tim pre što je Radnički u sjajnoj formi. Pogotovo se to odnosi na mečeve u Nišu. Otkako ga je Crvena zvezda savladala početkom oktorba (0:4) nanizao je četiri slavlja pred svojom publikom, od čega tri bez primljenog gola, da bi utisak malo pokvario minulog vikenda, kad je u Čačku vodio sve do pred kraj, ali je i bodom (1:1) ostao ispred Čukaričkog i Spartaka.

Ti podaci upućuju na zaključak da Miroslava Đukića čeka težak posao. Tim pre što je pritisak drastično porastao za samo nekoliko dana, pošto je zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu već 11 bodova i eventualno novi kiks bi značio, verovatno, oproštaj od titule. Dodatna nevolja za stručni štab je izostanak prvog strelca ekipe, Leandrea Tavambe (kartoni), što znači da će u napadu igrati Ognjen Ožegović, a Grobari očekuju da posle bledih izdanja, konačno, prorade krila, Zoran Tošić i Marko Janković.
Samo da u Nišu ne bude baš toliko loš teren“, nada se Miroslav Vulićević, povratnik u startnih 11, zajedno sa oporavljenim štoperom Milanom Mitrovićem.

Kad je u pitanju tradicija, crno-beli su u Nišu dobili dva poslednja gostovanja, a minula tri okršaja sa Radničkim dobili uz dva gola razlike (2:0, 3:1, 3:1). Da bismo u okviru 25. superligapškog kola mogli da gledamo efikasan meč da se zaključiti na osnovu činjenice da je pet od poslednjih šest utakmia Radničkog na Čairu ušlo u 3+, kao i da je Partizan u seriji od pet prenstvenih mečeva na kojima je prošao tip GG.

-------------------------------------------------------------

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN (14.30)

Niš
Stadion „Čair“
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

RADNIČKI NIŠ: Šaranov - Aksentijević, Petrović, Bulatović, Miladinović - Mićić, Noma - Jovanović, Sl. Stojanović, Babić - Pavkov. Trener: Boban Dmitrović.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Urošević - Jevtović, Zdjelar - Tošić, Pantić, Janković - Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

Superliga Srbije – 25. kolo

Subota:
14.00: (1,90) Zemun (3,15) Javor (4,20)
14.30: (4,30) Radnički N. (3,40) Partizan (1,80)
15.00: (1,25) Čukarički (5,00) OFK Bačka (12,00)
15.00: (2,45) Mladost Luč. (3,15) Spartak S. (2,80)
15.00: (2,45) Napredak (3,10) Vojvodina (2,85)
15.00: (1,80) Rad (3,35) Borac Č. (4,40)
15.00: (1,60) Radnik Sur. (3,50) Mačva (5,90)
16.30: (1,20) Crvena zvezda (6,00) Voždovac (12,00)

* Prikazane kvote, bile su dostupne u trenutku objavljivanja rubrike, i podložne su promenama

(

FOTO: MN Press)


tagovi

Radnički NišBojan Šaranov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara