""
""

Partizan sprema bombu! Haubica sa koledža kojeg je Obama proglasio najboljim američkim šuterom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.15. | 13:53

Bivši plemejker Sakramenta, Čikaga i Nju Orleansa je nova želja crno belih

Partizanova potraga za plejmejkerom se polako bliži kraju i u narednim danima ćemo saznati koji američki organizator igre će dirigovati igrom crno-belih do kraja sezone. Slabi rezultati na otvaranju sezone su uticali na to da klub iz Humske intenzivnije uđe u misiju dovođenja plemejkera i proširi potragu. Novo ime je Džimer Fredet!

Izabrane vesti

Odužila se priča oko dolaska Lorenca Brauna koji je bio velika želja predsednik Pekovića, šanse da on dođe u Humsku su sve manje, pa je klub bio prinuđen da potraži druga rešenja. Među njim je i Fredet. On ima 26 godina, rođen je u Njujorku, a prošao je Brigam koledž na kojem je ostvario fenomenalan učinak i bio izabran za Nacionalnog koleg igrača godine. Podsetimo samo da su pre njega laskavo priznanje osvajali Kevin Durant i Blejk Grifin, a sezonu posle njega Entoni Dejvis. Zanimljivo je i da je američki predsednik Barak Obama bio oduševljen Fredetom:
„Neverovatan je! Očigledno najbolji strelac u zemlji. Veliki je talenat“, rekao je Obama.

Fredet je bio deseti pik na draftu 2011. godine kada ga je izabrao Milvoki, ali su ga Baksi odmah u velikom trejdu prosledili u Sakramento gde je postao jedan od miljenika navijača. U debitanstkoj sezoni je najbolju partiju odigrao kada je postigao 24 poena u pobedi nad Njujork Niksima.

Prosečno je te sezone ubacivao 7,6 poena po meču. U naredne dve sezone u Kingsima je prosečno beležio 7,2 i 5,9 minuta po utakmici. Potom je prešao u Čikago gde je poveo jednu sezonu i u proseku ubacivao četiri poena po meču, da bi prethodnu sezonu u Nju Orlesansu gde je za 10 minuta po utakmici imao učinak od 3,6 poena.

Ovog leta je potpisao predugovor sa San Antonio Saprsima, ali je uoči početka sezone precrtan i sa njim je raskinut ugovor tako da je sada slobodan igrač. Međutim, Fredet nije jedina opcija. Partizan je i dalje u kontakt sa Skotom Vilbekinom o kojem je MOZZART Sport prvi pisao. Amerikanci traže finansijske garancije, a pozanjuči Partizanovu finansijku situaciju, biće potrebno da se poklope mnoge kockice da bi došao jedan od dvojice pomenutih plejmejkera.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

FK PartizanNBA ligaJadranska ligaDžimer Fredet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara