"Jevtić"
"Jevtić"

Partizanov pakleni plan: Na meti levonoga “desetka”, Švajcarac sa srpskim korenima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 11:50

Crno-beli traže plejmejkera u Poljskoj

JevtićPartizan ima novu metu! U pitanju je Darko Jevtić, Srbin koji je odrastao u Švajcarskoj, a koji trenutno nastupa za Leh iz Poznanja. On se nedavno spominjao kao moguće rešenje za selekciju Srbije, a o tome je govorio i tadašnji selektor Radovan Ćurčić pred meč sa Poljskom u martu.

Jevtić igra na sredini terena i dobro bi došao crno-belima kao organizator igre na poziciji "desetke".  Ovaj levonogi fudbaler je trenutno neodlučan i razmišlja gde će nastaviti karijeru. Sportski direktor Partizana Ivica Ilev nedavno je otkrio kako će napadač i organizator igre stići u Humsku tokom letnjeg prelaznog roka, odnosno da bi crno-beli idealna rešenja mogli da pronađu u inostranstvu. Dobra stvar za Partizan je što Jevtić ne bi zauzimao mesto stranca, pošto je reč o momku koji ima srpski pasoš.

Izabrane vesti

Kako piše poljski sajt Przegladsportowy.pl, Jevtić će doneti odluku u narednim danima, a Partizan je već poslao ponudu za ovog igrača. Ovaj sajt ističe da je najveća ponuda koju crno-beli mogu da upute do 1.000.000 evra, ali bi i to zadovoljilo apetite Leha. Mada, moguće je da bi beogradski klub mogao da ga dobije i za manje novca, te da ima prostora za manevar.

Takođe, za ovog 23-godišnjaka se od zime interesuje i švajcarski Jang Bojs, što može da bude problem.

Đurđić raspalio maštu Grobarima: Nikad nisam bio bliži Partizanu!

Jevtić je prošao sve mlađe selekcije Švajcarske, ali u A timu nije dobio šansu. Rođen je u Bazelu 1993. godine, 2011. godine je priključen prvog timu Bazela, ali je odigrao samo dva meča, a od 2015. godine nastupa za Leh iz Poznjanja.

SRPSKI SINOVI: Darko Jevtić, srpski Rikelme iz Bazela

Ove sezone dao je četiri gola i tri asistencije na 26 utakmica za taj tim.

Ukoliko bi eventualno zaigrao za crno-bele povećao bi svoje šanse da se nađe na spisku Slavoljuba Muslina u reprezentaciji Srbije.

Da li je Beograd njegova sledeća stanica?

(FOTO: Printskrin)


tagovi

SuperligaSrbijaPoljskaFK Partizanmeđunarodni fudbalEvropaDarko Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara