""
""

Pejsersi se istopili pod naletom Vreline (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.05.14. | 08:30

Vladajući šampion uspeo da dođe do brejka za rezultat 1:1 u seriji

Evo i prvog brejka! Košarkaši Majamija uspeli su da izjednače rezultat na 1:1 u finalnoj seriji Istočne Konferencije, pošto su "na mišiće", odnosno preko Džejmsa i Vejda dobili Indijanu sa 87:83.

Vladajući šampion je tako došao u odličnu poziciju pred nastavak serije, pošto se naredna dva meča igraju upravo u Majamiju.

Izabrane vesti

Interesantno, Džejms i Vejd su tokom prve tri deonice uspeli da iskombinuju svega 23 poena, a da u poslednjih 12 minuta ubace još 22, odnosno poslednjih 20 na meču.

Već nadaleko poznati scenario viđen je u drugom meču finala – Indijana je igrala odlično i grabila ka pobedi, a onda je sve stalo. Ubitačni tandem Vreline preuzeo je stvari u svoje ruke i poveo Majami ka prvoj pobedi. Džejms je u poslednjem kvartalu ubacio 12 od svojih 22 poena na meču, dok je Vejd u tom periodu uknjižio deset od 23, uključujući i atraktivno zakcavanje iza leđa, 22 sekunde pre kraja meča za rezultat 86:78, posle čega više nije bilo nade za Indijanu.

Utakmica je odlučena u poslednjih šest minuta. Indijana je imala prednost od tri poena (75:72), ali su košarkaši Majamija, na krilima pomenutog tandema, napravili seriju 10:0 i preokrenuli stvari u svoju korist, dva i po minuta pre kraja susreta.

U ekipi Indijane Lens Stivenson je ubacio čak 25 poena, dok su ostali potpuno zakazali. Džordž je dodao svega 14, Hil 13, Hibert 12, a Vest deset poena. 

NBA - FINALE ISTOKA:

Indijana - Majami 83:87

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMajami HitLens StivensonLebron DžejmsIndijana PejsersDvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara