Peruđa ne gubi kod kuće

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.19. | 08:39

Šampion i ove sezone u doigravanju pokazuje dva lica, pobedničko na svom terenu i gubitničko na strani. Prednost igranja pred svojim navijačima ključna u polufinalnoj seriji

Da li ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala italijanskog plej-ofa u odbojci, Peruđa – Lube?

Ekipa iz Čivitanove je završila posao u četiri utakmice protiv Trentina, dok je drama u duelu Peruđe i Modena. Očekivao se lakši posao za branioce titule, ali četa Lorenca Bernardija i ove sezone kao i prošle pokazuje dva lica. Kod kuće je skoro nepobediva (ove sezone na Čizmi ima samo poraz od Monce u ligaškom delu takmičenja), ali na strani šampion ne može da se prepozna. Tri meča u plej-ofu – tri poraza za ekipu za koju igraju srpski reprezentativci Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin.

Izabrane vesti

Modena je u četvrtom susretu razbila Peruđu na svm terenu sa 3:0 i pokazala da se ne predaje. Međutim, Đavoli sada igraju na svom terenu, a u paklenoj atmosferi koju stvaraju domaći navijači, Peruđa je veliki favorit da opet igra za trofej protiv Lubea i osvoji duplu krunu posle odbrane pehara u Kupu Italije.

Koliko je ova utakmica bitna govori podatak da se trener šampiona Lorenco Bernardi izolovao, skinuo je sve postove sa društvenih mreža. Pritisak je na strani domaćina, ali kvalitet Vilfreda Leona, Aleksandra Atanasijevića, Lučana de Ćeka i ostalih odbojkaša vladara na Čizmi garantuje da će Modena opet da padne. U prethodna dva susreta pred svojim navijačima Peruđa je slavila sa 3:1.
U četvrtom susretu nismo dobro igrali i Modena je apsolutno zasluženo slavila. Posle poraza bili smo ljuti i razočarani, ali ova trka se nastavlja. Bili smo besni zbog loše igre, ali ovo je sport, imamo još šansu da ispravimo propušteno. Biće velika napetost, ali igramo pred našim navijačima. Cilj je finale“, rekao je libero Peruđe Masimo Kolaći za italijanske medije.

S druge strane mreže najveća opasnost biće prošlogodišnji igrač šampionske ekipa Ivan Zajcev, a u napadu će veliku pomoć imati u Slovencu Tinu Urnautu. Sve konce u igri gostiju drži sjajni američki tehničar Majka Kristenson.

Ove sezone ova dva tima su odigrala sedam utakmica, a skor je 5:2 u korist Peruđe. Pred svojim navijačima branilac krune je četiri puta slavio protiv Modene ove sezone. Tru puta je bilo 3:1, a jednom 3:0.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 18:00 8422 IT1PF Perugia - Modena hs 1 (-1.5) 1,55
Ukupna kvota1,55

ITALIJA – POLUFINALE PLEJ-OFA, MAJSTORICA

Nedelja
18.00: (1,25) Peruđa – Modena (3,55)   /u seriji: 2:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

OK PeruđaOK Modenasportsko klađenjeMarko PodraščaninAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara