""
""

Pričali su da mu veruju… Japanci ipak smenili Agirea!

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.02.15. | 10:08

"Došli smo do zaključka da moramo da izbegnemo rizik, koji bi mogao da utiče na ekipu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Japana Kunija Daini za nacionalnu televiziju

Fudbalski savez Japana smenio je danas Meksikanca Havijera Agirea sa mesta selektora reprezentacije zbog umešanosti u aferu oko nameštanja utakmica u Španiji, iako je do pre samo nekoliko dana imao punu podršku ljudi iz vrha japanskog fudbala.

Izabrane vesti

Agire je pod stragom zbog sumnje da je zajedno sa još 30 osoba učestvovao u nameštanju meča sa Levanteom, u maju 2011, kada je bio trener Saragose.
"Došli smo do zaključka da moramo da izbegnemo rizik, koji bi mogao da utiče na ekipu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odlučili smo da raskinemo ugovor sa selektorom Agireom", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Japana Kunija Daini za nacionalnu televiziju, a prenosi AFP.

Sporan meč odigran je u poslednjem kolu sezone 2010/2011, kada je Saragosa pobedom protiv Levantea u gostima sa 2:1 izborila opstanak u eliti.

Agire je na klupu Japana došao posle Svetskog prvenstva u Brazilu, ali se nije proslavio pošto je na nedavno završenom Azija kupu eliminisan u četvrtfinalu nakon eliminacije od Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom karijere vodio je selekciju Meksika, Atketiko Madrid, Osasunu, Pačuku i Atlante.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalJapanHavijer Agire

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara