""
""

Pirlova bomba za suze u Firenci i nastavak puta ka finalu u Torinu, Orlovi se kockali sa Pevcima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.03.14. | 20:54

Stara dama minimalcem uz evrogol sjajnog plejmejkera eliminisala Vuiolu, Totenhem umalo da priredi senzaciju u Lisabonu, Valensija rutinski protiv Ludogoreca, Plzenj se časno oprostio od Evrope, u četvrtfinalu i AZ Alkmar

Sa velikim optimizmom su u Firenci dočekali revanš protiv najomraženijeg rivala Juventusa i nadali su se da bi onaj gol Marija Gomeza za 1:1 iz prvog meča mogao da bude prevaga u pohodu ka plasmanu u četvrtfinale Lige Evrope, ali je Juventus uspeo da se uzdigne i minimalnom pobedom obezbedi plasman među osam najboljih.

Izabrane vesti

Rivalitet Viole i Stare dame je veliki, pogotovo što se tiče navijača u Firenci, pa je šampiona Italije dočekala paklena atmosfera na Artemio Frankiju. Montela nije branio gol u gostima iz prvog meča već je izveo najjači mogući ofanzivan sastav sa Vargasom i Kuadradom po bokovima, Borhom Valerom, Akvilanijem, Pizarom i Iličićem u veznom redu i Marijom Gomezom u špicu.

Viola je bila bolji rival u prvom poluvremenu i u nekoliko navrata bila nadomak pogotka. Juventus je strpljivo čekao svoju šansu i doečkao ju je u 70. minutu kada se desio momenat odluke. Gonzalo Rodrigez je napravio bespotreban prekršaj nad Ljorenteom na ivici šesanesterca i zaradio isključenje. Fudbalski majstor Andrea Pirlo nije propustio takvu priliku. Bombom iz slobodnjaka je gađao pod samo prečku u golmanov ugao i postigao spektakularan gol koji je Juventusu doneo plasman u četvrtfinale i nastavak puta ka finalu koje se igra na njihovom stadionu.

Banfika je umalo od gotovog napravila veresiju i dovela u pitanje plasman u narednu rundu iako je sa 3:1 pobedila Totenhem u gostima u prvom meču. Londonski Pevci su na večerašnji revanš u Lisabon izašli sa kombinovanim sastavom i umalo režirali čudo - 2:2.

Sa Đuričićem i Sulejmanijem u startnoj postavi Orlovi su poveli u 34. minutu kada je posle Salvijevog sjajnog prodora po desnom krilu i centaršuta na peterac, Ezekijel Garaj udarcem glavom zakucao loptu u mrežu. Ipak, Totenhem se nije predavao i uspeo da napravi senzacionalan preokret. U roku od samo dva minuta, Kejn je dva puta asistirao, a Naser Čadli dva puta pogodio za vođstvo Totenhema. Imao je Gilfi Sigurdson sjajnu priliku u 91. minutu za treći gol Totenhema, ali je Oblak sjajnom intervencijom uspeo da sačuva mrežu Benfike i spreči produžetke i šok za domaću publiku. Kada su gosti svim silama krenuli napred, Benfika je uspela da iskoristi prostor i postavi konačnih 2:2. Lima je bio u prodoru, Sandro ga je srušio i skrivio penal, a Lima je golom iz penala u 93. minutu meča stavio tačku na ovaj uzbudljiv meč.

Slične probleme nije dozvolila Valensija, koja je ubedljiv trijumf iz prvog meča u Bugarskoj, potvrdila minimalnom pobedom nad Ludogorecom na Mestalji. Pablo Alkaser je udarcem glavom doneo novo slavlje Slepim miševima.

Plzenj se dostojno oprostio od Lige Evrope. Posle teškog poraza u Lionu je bilo jasno da je revanš pitanje formalnosti, ali su Česi ipask uspeli da skupo prodaju kožu. Gomis je posle solo akcije doveo Lion u vođstvo, ali su fudbaleri Plzenja u intervalu od samo dva minuta uspeli da preokrenu rezultat i pobedom završe takmičenje u Evropi ove sezone.

AZ Alkmar je u Rusiji odbranio minimalnu prednost iz prvog meča protiv Anžija. Revanš je završen bez golova, a vredi pomenuti da je Nemanja Gudelj u prvom poluvremenu pogodio stativu iz slobodnog udarca. 

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (revanši):

Anži - AZ Alkmar 0:0  - prvi meč 0:1

Plzenj – Lion 2:1 (0:1)  - prvi meč 1:4
/Kolar 60, Tecl 62 – Gomis 45+3/

Valensija – Ludogorec 1:0 (0:0) - prvi meč 3:0
/Alkaser 59/

Benfika – Totenhem 2:2 (1:0) - prvi meč 3:1
/Garaj 34, Lima 90+3 – Čadli 78, 79/

Fjorentina – Juventus 0:1 (0:0) - prvi meč 1:1
/Pirlo 71/

21.05 Napoli – Porto - prvi meč 0:1

21.05 Salcburg - Bazel - prvi meč 0:0

21.05 Betis - Sevilja - prvi meč 2:0 


tagovi

Olimpik LionNaser ČadliLiga EvropeJuventusFjorentinaEvropaBenfikaAZ AlkmarAnži MahačkalaAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara