""
""

Platini obećao Vokriju članstvo Kosova u FIFA i nastup u kvalifikacijima za Mundijal 2018?

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.07.15. | 15:54

"Realno je očekivati da ćemo početkom iduće godine postanemo punopravni član svetske fudbalske porodice. Platini nas je uverio da će to na kongresu biti formalnost", rekao je Vokri za zagrebačke Sportske novosti

Predsednik UEFA Mišel Platini potvrdio je da će se kandidovati za mesto prvog čoveka FIFA, a iz Zagreba stiže vest da je legendarni fudbaler obećao Fudbalskom savezu Kosova ulazak u tu organizaciju! I ne samo to, u tekstu zagrebačkih Sportskih novosti pominje se mogućnost da kosovka selekcija naknadno bude uključena u kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godini.

Izabrane vesti

Ta varijanta i ne deluje potpuno nerealno, s obzirom da bi Kosovo navodno moglo da uđe u jednu od dve kvalifikacione grupe koja ima pet ekipa.
“Nama je važno da se krene, da napravimo prvi korak! Realno je očekivati da ćemo početkom iduće godine postanemo punopravni član svetske fudbalske porodice. Platini nas je uverio da će to na kongresu biti formalnost. A to da bismo upali u jaku grupu nas najmanje brine“, rekao je Vokri za Sportske novosti.

Kongres FIFA na kojem će se birati naslednik Sepa Blatera održaće se 26. februara sledeće godine, a do tada je očigledno moguće da se desi još sve i svašta.

Kosovske sportske organizacije već su postale članice MOK, FIBA (košarka), FINA (plivanje i vaterpolo), privremeno i FIVB, odnosno CEV (odbojka), kao i EHF (rukomet).

(FOTO: Action Images)


tagovi

UEFASrbijaMišel Platinimeđunarodni fudbalFS KosovoFIFAFadilj VokriEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara