""
""

Ples Lisica na Apton parku, Lester je na čelu Premijer lige! Tužni, tužni Njukasl i tragični Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.08.15. | 17:58

Totenhemu ni dva gola prednosti na svom terenu nisu bila dovoljna da pobedi, a Svrake sa severa Engleske u ovom trenutku liče na sve samo ne na fudbalsku ekipu. Aleksandar Mitrović i danas ušao u igru sa klupe i brzo zaradio žuti karton

Lisice iz Lestera se ne šale. Ekipa Klaudija Ranijerija ponovo deli lidersku poziciju na tabeli Premijer lige sa Mančester Junajtedom, pošto je u gostima na londonskom Apton parku savladala Vest Hem sa 2:1.

Izabrane vesti

Lester je tako upisao drugu pobedu u drugom kolu nove sezone i pokazao da će mnogi da slome zube u duelu sa njima. Ovo je bila prva pobeda Lestera na stadionu Vest Hema još od avgusta 2000. godine, kada je bilo 1:0 za Lisice.

Da neće sve ići kako bi trebalo za ekipu Slavena Bilića videlo se u 26. minutu kada je Šinđi Okazaki iz dva puta bacao na kolena golmana Adrijana i na kraju doneo slavlje gostujućim navijačima.

Još veći šok usledio je u 37. minutu, pošto je Mahrez zakucao loptu pod prečku posle asistencije Albringtona i tada je trasirao Lesteru put ka trijumfu.

U nastavku meča je Vest Hem pritiskao zadnju liniju gostujuće ekipe, imao više loptu u nogama, ali je suviše petljao. Sve što su domaći uspeli da urade bio je gol Dimitrija Pajeta u 55. minutu.

Na kraju je i golman Vest Hema Adrijan zaradio crveni karton jer je u protivničkom kaznenom prostoru pokušao da spreči kontru koju je povukao Vardi.


Crno se piše crno-belima sa sever Engleske ako nastave ovako. Njukasl je počišćen na gostovanju u Svonsiju (2:0), a utakmicu je završio sa desetoricom igrača.

Crveni karton, odnosno drugi žuti i isključenje u 41. minutu zaradio je fudbaler gostiju Deril Janmat i već tada je bilo jasno da od iznenađenja u Svonsiju neće biti ništa.

Takođe bilo je jasno da Aleksandar Mitrović koji je bio na klupi neće biti u mogućnosti da promeni mnogo toga. Ušao je u igru u 82. minutu umesto Gabrijela Obertana, a uspeo je opet da zaradi žuti karton posle samo 90-ak sekundi i to zbog svađe sa protivničkim igračem.

Od početka utakmice domaći su bili bolji, opasniji i konkretniji, a takvu igru prvi put iskoristili već u devetom minutu preko Bafetimbija Gomisa.

Pobedu ekipe Svonsija potvrdio je Andre Aju kojem je to bio drugi premijerligaški gol u isto toliko utakmica. Prošle nedelje zatresao je mrežu šampiona Čelsija. 


Delovalo je da je Totenhem konačno upalio, doduše pomalo na “gurku“ posle poraza od Mančester Junajteda u prvom kolu Premijer lige, ali je taj utisak bio pogrešan u današnjem duelu sa Stoukom (2:2).

Sada su navijači na Vajt Hart Lejnu imali prilike da pozdrave svoje ljubimce i to u duelu sa nezgodnim Stoukom za koji danas ipak nije debitovao skupi novajlija Džerdan Šaćiri.

Ko zna šta bi na kraju bilo da je bivši as Bajerna i Intera mogao da pomogne Stouku protiv u prvom poluvremenu raspoloženih londonskih Pevaca.

Erik Dajer je u 19. minutu sjajno reagovao glavom posle centaršuta sa leve strane, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena Naser Čadli je duplirao prednost i najavio pobedu.

U drugom poluvremenu, međutim, kao da su na teren izašli neki drugi timovi. Stouk je bio bolji, više je grizao i išao ka golu rivala i to mu je donelo rezultat.

Tobi Aldervireld je u 78. minutu  skrivio penal, a siguran sa bele tačke bio je Marko Arnautović. Samo pet minuta kasnije usledio je potpuni šok za domaće navijače pošto je Mame Biram Dijuf iskoristio dobar centaršut Ajrlenda i doneo izjednačenje. 


Premijer liga, 2. kolo:
Aston Vila - Mančester junajted 0:1 (0:1)

/Januzaj 29/

Subota:
Sautempton – Everton 0:3 (0:2)
/Lukaku 22, 45, Barkli 84/

Vest Hem – Lester
/Pajet 55 - Okazaki 27, Mahrez 38/

Svonsi – Njukasl 2:0 (1:0)
/Gomis 9, Aju 52/

Sanderlend – Norič 1:3 (0:2)
/Votmor 88 - Martin 26, Vitaker 38, Redmond 58/

Totenhem – Stouk 2:2 (2:0)
/Dajer 19, Čadli 45 – Arnautović 78pen, Dijuf 83/

Votford - VBA 0:0

Nedelja:
14.30: Kristal Palas – Arsenal
17.00: Mančester Siti - Čelsi

Ponedeljak:
21.00: Liverpul - Bornmut

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Slaven BilićPremijer ligaNaser ČadliLester SitiKlaudio RanijeriEvropaEngleskaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara