"Fadilj Vokri, predsednik FS Kosovo"
"Fadilj Vokri, predsednik FS Kosovo"

Pobuna Gruzina: Ne podržavamo prijem Kosova u UEFA

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.05.16. | 16:43

„Nismo zadovoljni ovom odlukom, ali moramo da je prihvatimo“, rekao je Levan Kobijašvili

Fadilj Vokri, predsednik FS KosovoPredsednik FS Gruzije Levan Kobijašvili izjavio da je taj savez nezadovoljan odlukom da Kosovo bude primljeno u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) i istakao da je bio protiv toga.
S obzirom na spoljnu politiku Gruzije, mi ne podržavamo prijem Kosova u UEFA. Bili smo među 24 zemlje protiv prihvatanja Kosova, ali je ono dobilo više glasova i kao rezultat toga postalo član najveće evropske fudbalske organizacije. Naravno, nismo zadovoljni ovom odlukom, ali moramo da je prihvatimo“, rekao je bivši fudbaler Šalkea i Herte za gruzijski Rel.

Uz Kobijašvilija, protiv prijema Kosova u UEFA javno su se izrazili prvi čovek FS Crne Gore Dejan Savićević i ruski ministar sporta Vitali Mutko.

Izabrane vesti

Kosovo je juče postalo 55. član UEFA na Kongresu u Budimpešti odlukom većine glasova (28:24), što znači da će tamošnji klubovi i reprezentacija moći da igraju utakmice u evropskim takmičenjima.

Pomenuta odluka otvorila je put i ka članstvu u FIFA, odnosno mestu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

ulazak kosova u UEFAUEFAreprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalFS KosovoFS Gruzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara