Počela je Leonardova era u Milanu: Prvi put javno o Bonućiju, Gatuzu, Konteu, Iguainu, Morati, Kaliniću...

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.07.18. | 19:17

Brazilac se vratio na mesto uspeha

Bio je igrač Milana. I to jako dobar! Jednn od ključnih u osvajanju Skudeta 1998. godine. Bio je kasnije skaut Milana. Još bolji! Otkrio je Rikarda Kaku i Tijaga Silvu i doveo ih u Milan za male pare gde su postali zvezde svetskog formata. Kratko je bio sportski direktor Milana. Bez nekih bitnih odluka. Potom je bio i trener Milana. Neuspešan. Pa neuspešan trener Intera i uspešan direktor Pari Sen Žermena.

Brazilac Leonardo se danas i zvanično vratio u fudbal. Kao generalni direktor Milana u kojem će mu to biti četvrta uloga tokom karijere. On je došao kao čovek od poverenja američkog fonda Eliot koji je preuzeo gazdovanje klubom posle bankrota donedavnog vlasnika Jonghong Lija. Leonardo će biti čovek koji će se pitati za sve bitne stvari u klubu dok ne dođu novi vlasnici ili rukovodstvo.

Izabrane vesti

Leonardo je danas održao prvu konferenciju za medije kao novi direktor Milana.
„Milan je nešto impresivno. Ovaj povratak mi je promenio život, preplavljem sam poslom, ali to je veličina Milana. Imam veliku želju da vratim Milan tamo gde svi želimo da ga vidimo. Fudbal se mnogo promenio poslednjih godsina, engelski klubovi imaju najviše novca i zato je finansijski fer-plej nešto neminovno. Posle toga dolaze istorija, tradicija, osećanja... Milan je i pre mene imao velike direktore i funkcionere, tako da znam koje su mi obaveze“, rekao je Leonardo, a onda se bacio na konkretne odgovore.

Spekulisalo se da će Konte zameniti Gatuza.
„Gatuzo? Moja vizija je ista kao klupska: Gatuzo je prvi koji je dobio podršku. Njegova pozicija nikada nije bila sporna niti tema razgovora. Normalno je da se o takvim stvarima priča u javnosti kada veliki trener poput Kontea bez posla. Ali niko od nas nije pregovarao sa Konteom. Gatuzo je porastao kao trener, on je čovek Milana i nastavljamo zajedno“.

Pominju se Iguain i Morata za mesto napadača?
„Svaka situacija ima različitu formulu. Vezani smo za poštovanje pravila finansijskog fer-pleja. Zato mislim da neće biti ništa od velikih potpisa... Cene na tržištu su se duplirale u odnosu na one od pre nekoliko godina. A to nam u ovoj situaciji nikako ne ide u prilog“.

Pominjale su se i prodaje golmana Donarume i Reine.
„Ponude mogu da stižu, ali za sada nijedna nije stigla. Imamo izbalansiran par golmana sa ogromnim potencijalom poput Donarume i čovekom koji je u karijeri uradio skoro sve poput Reine. On ima 36 godina i doneo nam je dosta mirnoće i mudrosti u svlačionicu. To je nešto što nam je bilo potrebno i o čemu smo pričali s Gatuzom. Ne znam da li će za njih doći neke ponude, u kontaktu sam sa njihovim agentima, ali za sada se ništa ne dešava“.

Gatuzo je tražio vezistu, krilo i napadača.
„Gatuzovi planovi se podudaraju sa mojim. Našli smo se u slagalici, jer tržište nudi jednu priču, pa onda drugu... Počećemo sa radom i videćemo kako se to sve uklapa“.

Pominje se i povratak Paola Maldinija na neku funkciju u klubu?
„Paolo je veliki prijatelj. On je simbol Milanove istorije. Ima jedinstvenu i neverovatnu vrednost. Ako želi da radi sa nama, bilo bi divno. Videćemo...“

Maldiniju se nudi mesto sportskog direktora, ali i neka druga imena su u opticaju.
„Potreban nam je sportski direktor. Ima mnogo stvari da se urade, a malo vremena. Ali izbor direktora je je veoma važna odluka, tako da moramo mirno da donesemo tu odluku. Isto se odnosi i na dolaske igrača. Postoji prostor za grešku i zato moramo da pazimo“.

O odlasscima Kalinića i Andrea Silve...
„Neki pregovori su se već vodili i nije problem da ih nastavimo. Za Kalinića imamo i druge opcije osim Atletika. Razgovaramo, ali još nismo blizu konačnog dogovora. Andre Silva je drugačija priča. Moramo da vidimo šta on želi i šta može da nam ponudi. Mald je i moramo da razmislimo šta je najbolje za sve“.  

O odlasku Lokatelija...
„On je momak koji je rođen ovde. On je sin ovog kluba. Postoji sentimentalan odnos sa njim, ali takođe i praktičan. Videćemo šta on želi, ali po mom mišljenju može još da napreduje ovde. Ako ostane, biće bolje za sve“.

I naravno o odlasku Bonućija u Juventus...
„Sreo sam se sa nekim ljudima. Ne samo iz Juventusa. Vezani smo pravilima finansijskog fer-pleja. Moramo biti skromni i mudri. Razloga za razgovor sa Juventusom je bio želja Leonarda Bonućija. Ako budemo mogli, ostvarićemo mu je. Nećemo praviti prepreke. Sve je počelo od njegove ideje. Normalno je da igrač ima želju, ali isto tako postoje ciljevi i planovi koji treba da se ispune. Ne može igrač tek tako zahtevati da ode i smatrati da je to završeno. Prošle godine je stigao kao simbol promena. U harmoničnoj atmosferi ćemo razgovarati i videti šta je najbolja opcija za sve. Nije definitivno da će on otići“, rekao je Leonardo.


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Leonardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara