"Karakterističan ples Kolumbijaca"
"Karakterističan ples Kolumbijaca"

Počela Kopa Amerika: Sjajan gol Zapate, dao ga i Hames, pa se povredio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 08:36

Kolumbija na otvaranju bolja od SAD-a 2:0

Karakterističan ples KolumbijacaDa se zna stariji. I bolji. Kolumbija je pobedom započela učešće na 45. izdanju Kopa Amerika, pošto je očitala fudbalsku lekciju Sjedinjenim Američkim Državama i rezultatom 2:0 najavila da ovog leta ima visoke ambicije.

Pred 67.439 gledalaca na stadionu Levis u Santa Klari, Kafeterosi su znalački, naročito u prvom poluvremenu, razliku u kvalitetu, pretočili u siguran trijumf, u prvom meču A grupe.

Izabrane vesti

Selekcija argentinskog stručnjaka Hosea Pekermena je brzo utišala domaće, a razveselila 10.000 svojih navijača, pošto je već u devetom minutu na dobro izveden korner Edvina Kardone natrčao Kristaijan Zapata i snažnim udarcem savladao Breda Guzana. Vođstvo je omogućilo Kafeterosima da igraju mirnije, grade akcije na sredini terena, preko Hamesa Rodrigeza i Huana Kvadrada, a da bi malo pre odlaska na pauzu duplirali prednosti i raktično osigurali trijufm. Farid Alfonso Dijaz je centrirao sa leve strane, Deandre Jedlin zakačio loptu rukom u kaznenom prostoru, a Rodrigez dobio priliku da iz jedanaesterca poentira. Naravno, nije ju propustio. Igrao se 42. minut.

Nevolja za Kolumbiju je, međutim, činjenica da se vezista Real Madrida povredio pred kraj meča. U borbi za loptu nezgodno je pao na rame, pa je u 73. minutu Pekerman morao da ga povuče sa terena.
“Što se tiče Hamesa, moraćemo da sačekamo današnji snimak. Reč je o ključnom fudbaleru naše reprezentacije, znamo kakvu želju ima da nastavi takmičenje”, veruje Perkeman da će njegova “desetka” biti spremna za duel drugog kola sa Paragvajem, u noći između utorka i srede.

Što se Amerikanaca tiče, u većem delu meča izgledali su stegnuto, sputano, ali su i takvi imali šanse za pogodak. Najviše preko Dempsija i Kamerona, ali nisu uspeli da savladaju Ospinu.
Osim što su Kolumbijsi dlai dva gola, nije bilo razlike u igri dva tima. Skroz sam zadovoljan izdanjem SAD-a”, rekao je posle meča Jirgen Klinsman, selektor Jenkija, koji će ipak morati nešto da promeni pred duel drugog kola sa Kostarikom.

U prvoj rundi Grupe A 45. izdanja Kopa Amerika večeras od 23 časa u Orlandu igraju Kostarika - Paragvaj, dok se u Grupi B na program mečevi Haiti - Peru (01.30, Sijetl) i Brazil - Ekvador (04.00, Pasadena).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Sjedinjenih Američkih Državareprezentacija Kolumbijemeđunarodni fudbalKristijan ZapataKopa Amerika 2016Kopa AmerikaKolumbijaJužna AmerikaHames Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara