"Toni Parker"
"Toni Parker"

Počeo je veliki šou! Parkerova trojka za šampionski start Sparsa, Harden uništio Lejkerse, Rendl na debiju slomio nogu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.10.14. | 08:58

Dejvis i Ašik doneli Nju Orleansu prvu pobedu u sezoni, dok je fantastični Nikola Vučević imao 15 poena i čak 23 skoka!

Toni Parker

Na početku svake sezone dobar deo NBA kritičara otpisuje San Antonio Sparse, uz reči da su matori, da ne mogu da se nose sa daleko mlađim igračima. Ali stara škola i dalje je strah i trepet za sve i jedan od glavnih favorita za šampionski prsten! U novu takmičarsku godinu puleni Grega Popoviča ušli su tesnim, ali vrlo važnim trijumfom nad Dalasom u velikom derbiju Teksasa, prepunom uzbuđenja - 101:100!

Izabrane vesti

Iako je Dalas imao kontrolu igre tokom dobrog dela prvog poluvremena, a na startu treće deonice imao i ogromnih deset poena viška (55:45), upravo je tada krenuo uspon šampiona, koji je vrlo brzo vratio stvari na svoje. Grin i Belineli su mini-serijom trojki umanjili zaostatak, da bi potom glavnu reč preuzeli Parker i neverovatni Tim Dankan i tako kompletirali seriju 15:2, za rezultat 60:57. U istom ritmu nastavili su Sparsi i u nastavku meča. Iako su Novicki, Haris i Elis pružali sve što su mogli kako bi Maverikse ponovo doveli u vođstvo, odbrana jednostavno nije imala rešenje za meku ruku Belinelija i Đinobilija, čija je rafalna paljba držala prednost na strani aktuelnog šampiona. 

Ipak, meč je rešen u poslednjih minut i po, posle novog buđenja i povratka gostiju. Novicki je pogodio jedan težak fejd-avej preko Borisa Dijaoa za rezultat 100:98, ali je u sledećem napadu Parker dugom trojkom, na minut do kraja, doneo Sparsima novo vođstvo, a neporozna odbrana je stavila tačku na prvu pobedu u sezoni. 

Zanimljivo, Sparsi su imali čak petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a Parker je bio najefikasniji sa 23 poena, dok je tri manje, uz šest asistencija, imao Đinobili. Moćni Dankan je utakmicu završio sa 14 poena i čak 13 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Elis je uknjižio 26 poena, Novicki 18, a jedan manje Haris.

Rendlu su podršku dali saigrači...

Hjuston ponovo kreće jako! Naravno, na krilima razigranog Džejmsa Hardena, koji definitivno nije imao milosti prema slabašnim Lejkersima - 108:90. 

Iako je utakmicu obeležio najpoznatiji bradonja u košarkaškom svetu, senku na premijeru u Stejpls Centru bacila je teška povreda rukija Džulijusa Rendla, koji je slomio nogu na svom debiju u NBA karijeru posle jednog prodora ka košu u poslednjoj deonici. Inače, mnogi Rendla smatraju novom zvezdom Lejkersa u budućnosti.

Kobi Brajant je odigrao svoj prvi meč na domaćem parketu nakon što je propustio dobar deo prošle sezone zbog dve teške povrede. Na svom novom "debiju" ubacio je 19 poena, ali i to je bilo nedovoljno da se ozbiljnije napadne pobeda, s obzirom da su Harden i društvo bili izuzetno raspoloženi za igru. Prva zvezda Raketa meč je završila sa 32 poena, Haurad je dodao 13 koševa i 11 uhvaćenih lopti, dok su Ariza i Džouns ubacili po 16 poena. Kod Lejkersa Buzer je tresao mrežicu 17 puta, a Dejvis je dodao 11 poena. 

NBA - REZULTATI:

San Antonio - Dalas 101:100 (26:24, 19:29, 31:20, 25:27)

Nju Orleans - Orlando 101:84 (24:25, 24:16, 30:23, 23:20)

Los Anđeles Lejkers - 108:90 (19:31, 26:31, 24:23, 21:23)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dalas MaveriksDžejms HardenDžulijus RendlEntoni DejvisHjuston RoketsLos Anđeles LejkersManu ĐinobiliNBA ligaNju Orleans PelikansOmer AšikOrlando MedžikTim DankanToni Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara