"Navijači Korintijansa u ekstazi"
"Navijači Korintijansa u ekstazi"

Pola sata besnila u Brazilu: Brutalni Rodrigo, Bastosova atomska bomba i Korintijans na tronu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.15. | 11:04

Samo 30 minuta ranije situacija je izgledala sasvim drugačije...

Navijači Korintijansa u ekstaziSlutilo je na odlaganje slavljeničke žurke. Korintijans je imao igrača više u trenutku kada je Žulio Cezar doneo prednost Vasku. Na Morumbiju je Atletiko Mineiro u tom trenutku vodio sa 2:1. Ali u poslednjih 20 minuta sve se promenilo za 180 stepeni, a Korintijans je, delom i zahvaljujući čudesnom preokretu gradskog rivala Sao Paula, stigao do šeste titule prvaka Brazila, drugu pod vođstvom omiljenog trenera Titea.

Vasko de Gama nije imao snage da izdrži sa desetoricom na terenu, a posle brutalnog kung-fu starta Rodriga nad Malkomom nije vredelo buniti se. Bio je to start za zatvor, kamoli za crveni karton.

Izabrane vesti

Uspeo je, doduše, Cezar da izjednači, ali je u 82. minutu iskusni Vagner Lav izmakao pažnji čuvara i 13. golom u sezoni pogodio za konačnih 1:1. I taj bod bio bi dovoljan, jer Narodni klub je u dosadašnjem toku sezone sebi obezbedio gotovo nedostižnu gol razliku.

Sao Paulo se svejedno potrudio da se ona ni ne pominje, pošto je nestvaran projektil Mišela Bastosa u 75. minutu, kada je nekadašnji prvotimac Olimpika iz Liona petom primio loptu, podigao je sebi na volej i raspalio punom, ostavio Viktora ukopan ogu mestu, kao da se golman Atletika bojao i da krene na nju.

Alan Kradec i Luis Fabijano sa penala u sudijskoj nadoknadi samo su potvrdili da je Sao Paulo u boljem psihološkom trenutku i Atletiku preokrenuli rezultat na 4:2.

Tri kola pre kraja sezone Korintijans je šampion. Na Regatasu u Riju navijači gostujućeg tima uzvikivali su ime trenera Titea, čoveka koji im je doneo i pehar iz 2013. pre no što je uzeo godinu dana odmora kako bi se posvetio izučavanju fudbala. Očigledno nije gubio vreme.

Žurka će trajati danima. Barem do nedeljnog okršaja sa omraženim Sao Paulom na Korintijans areni. Proslava pred očima očajnih komšija. Postoji li išta lepše?Vagner LavKorintijans je šampionTite je miljenik navijačaNa tribinama ludnica

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Vasko de GamaVagner LavSao PauloMišel Bastosmeđunarodni fudbalKorintijansBrazilAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara