"Gigs i Nevil"
"Gigs i Nevil"

Ponovo zajedno: Gigs i Nevil kupuju Salford

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.02.14. | 17:41

Legende Mančester Junajteda ulažu u klub koji se trenutno nalazi u osmom rangu takmičenja

Gigs i Nevil

Više od 20 godina su zajedno igrali u dresu Mančester Junajteda, sve dok Geri Nevil 2011. nije zavšio karijeru, a pošto se i Rajan Gigs, koji 29. novembra puni 41 godinu (!) sprema na taj potez, valja razmišjati i o poduhvatima u penzionerskim danima.

Izabrane vesti

Kako javljaju engleski mediji, dve legende Crvenih đavola zajedno će delovati i van terena, pošto se spremaju da kupe fudbalski klub Salford Siti iz Kersala, gradića u blizini Mančestera. 

Salford je trenutno pouprofesionalan klub, i nalazi se u osmom rangu takmičenja, a Gigs i Nevil planiraju da naprave ozbiljnu fudbalsku akademiju i rade s talentima iz cele Engleske.

Nevil je inače angažovan kao konsultant Skaj Sporta, a njegovi stručni komentari i analize premijerligaških mečeva, koje često radi u društvu legende Liverpula Džejmija Karagera, nailaze na veoma pozitivne kritike. U mnogima od svojih analiza, Nevil je kritikovao način na koji se u mnogim klubovima radi s mlađim kategorijama, a sada je očigledno rešio da, uz pomoć Gigsa, uzme stvar u svoje ruke.

Upravni odbor Salforda je izrazio veliko zadovoljstvo zbog želje Gigsa i Nevila da preuzmu upravljanje klubom, pa će se narednih dana i zvanično završiti sve formalnosti.

Zajedno, ova dvojica sjajnih fudbalera imaju 1.561 utakmicu za Mančester Junajteda, i svakom pravom ljubitelju fudbala ostaje samo da im poželi sreću na novom početku.

(Foto: Action Images)


tagovi

SalfordRajan GigsPremijer ligaGeri NevilEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara