""
""

Porto aktivira klauzulu za najskuplje pojačanje u istoriji!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 18:21

Španac će biti rekordan transfer portugalskog velikana

Porto je poznat po tome da kupuje jeftino i prodaje skupo. Iako su često u priči menadžeri, agencije i fondovi, pa Portu na veliki transferima pripadnu tek određeni procenti zbog čega je slavni klub u dugovima do guše.

Izabrane vesti

Ipak, Porto i pored finansijskog minusa, funkcioniše na isti način godinama, a prošlog leta je podmladio ekipu i beleži rezultate iznad očekivanja. Među najzaslužnijima za dobre rezultate ove sezpne je i španski vezista Oliver Tores koji će postati najskuplja kupovina u istoriji slavnog kluba.

Naime, Zmajevi su potvrdili da će uskoro aktivirati otkupnu klauzulu Toresa koji je letos pozajmljen od Atletika. Tačnije, pozajmljen je na godinu i po dana, ali s klauzulom o obaveznom otkupu ugovora posle određenog broja utakmica. Izgleda da je taj čas kucnuo...
„U slučaju Olivera Toresa, možemo da kažemo da je on Portov igrač jer imamo obavezu da ga otlkupimo. klub mora da aktivira njegovu otkupnu kaluzulu“, rekao je Portov direktor za komunikacije, Fransisko Markez.

Naime, Porto će morati Atletiku da ispalti 20.000.000 evra na ime obeštećenje za maldog Španca, prenose portugalski mediji. Što ga čini najskupljom kupovinom u istoriji slavnog kluba. Do sada je rekorder bio Đaneli Imbula koji je Marselju plaćen 20.000.000 evra, ali sa plaćenom pozajmicom Toresov transfer će nadmašiti tu sumu.

Oliver Tores je produkt Atletikove omladinske škole i važio je za veliki potencijal kada se pojavio. Ali u  Simeoneovom sistemu igre nije imao mesta i Argentinac nije preterano verovao u njega. Tako je sezonu 2014/15 proveo na pozajmici u Portu gde je blistao. Vratio se u Madrid, ali opet nije imao maksimalno poverenje i šansu kakvu je zaslužio. U Portu nisu zaboravili njegove blistave partije i potencijal kojim raspolaže pa su odmah reagovali i vratili ga na Dragao gde je opet počeo da blista... 

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPortugalPortoOliver ToresEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara