Poslednja utakmica u 2018. u Mađarskoj, i to kakva

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 16:33

Videoton dočekuje Ferencvaroš

Poslednja utakmica u 2018. godini u Mađarskoj, i to kakva. Aktuelni šampion Videoton dočekuje lidera Ferencvaroš u okviru 18. kola prvenstva naših severnih komšija. Ishod meča je od krucijalne važnosti za oba tima, jer Fradi je trenutno osam bodova ispred Vidija, i ukoliko opravda status favorita mogao bi da stekne praktično nedostižnu razliku. U suprotnom, tim iz Sekešfehervara primakao bi se na pet koraka i uneo neizvesnost u prolećni deo sezone. Baš iz tog razloga čitava Mađarska je na nogama i čeka da dvoboj počne (20.15).

Izabranici trenera Marka Nikolića ostvarili su podvig plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, gde nisu uspeli da obezbede prolaz u nokaut fazu, ali su uspeli da značajno poprave koeficijent i status mađarskog fudbala. Proteklog četvrtka Vidi je remizirao na svom terenu sa Čelsijem, a nema nikakve dileme da je za slabije rezultate u domaćem prvenstvu upravo platio ceh borbom na više frontova.
"Iza nas je pregršt jakih utakmica u svim takmičenjima, a pred nama veoma težak dvoboj sa Ferencvarošem. Meč se igra uveče, najavljeno je hladno vreme, međutim igramo najveći duel mađarskog fudbala i nema mesta dekoncentraciji. Tražim maksimalnu posvećenost i disciplinu u poslednjem meču jesenjeg dela", rekao je Nikolić za klupski sajt.

Izabrane vesti

Strateg lidera Sergej Rebrov preuzeo je kormilo Fradija pre četiri meseca, kada je Tomas Dol posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a potom i remija sa Pakšom rešio da prekine gotovo petogodišnji mandat na klupi. Interesantno, pomenuti okršaj sa Pakšijem sudio je Erdoš Jožef, koji će večeras deliti pravdu na Sosto areni.
"Moji momci su puni samopuzdanja usled serije dobrih rezultata i pravo je zadovoljstvo posmatrati ih kako rade na treningu. Najvažnija stvar je ta da primećuje konstantan napredak. Radujem se derbiju sa Videotonom, biće to dobra prilika da naši navijači uživaju pred dugu pauzu", istakao je Ukrajinac Rebrov.

Prvi meč u sezoni okončan je u Budimpešti 2:2, pošto je Vidi uspeo da sustigne dva gola prednosti. Nikolićevi momci izgubili su samo jednom na 20 poslednjih okršaja kod kuće u prvenstvu, dok je Ferencvaroš slavio na šest od osam proteklih gostovanja. Gol na obe strane deluje kao prava mera, jer u derbiju je teško prognozirati konačan ishod.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 20:15 2807 MAĐ 1 Videoton - Ferencvaros tgg gg 1,92
Ukupna kvota1,92

MAĐARSKA 1 - 18. KOLO

Nedelja
20.15: (3,15) Videoton (3,05) Ferencvaroš (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Mađarska 1sportsko klađenjeVideotonFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara