""
""

Potpuni preokret: Deandre Džordan se predomislio, ostaje u Klipersima za 110.000.000 dolara!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.15. | 08:35

Događaj koji je izazvao "domino efekat" na NBA tržištu...

Pre nepunih nedelju dana prelazak Deandrea Džordana iz Los Anđeles Klipersa u Dalas bila je završena stvar. Samo nekoliko dana kasnije dogodio se potpuni preokret - jedan od najtraženijih centara NBA lige ostaje u Kaliforniji! 

Izabrane vesti

Kako javljaju dobro upućeni izvori, Džordan je prvo privhatio četvorogodišnji ugovor Dalasa vredan 80.000.000 dolara, ali onda je ipak odlučio da se zahvali Mavsima i sa Klipersima potpiše saradnju na pet godina, „tešku“ neverovatnih 110.000.000 dolara! Kako se ističe, uprava Klipersa doputovala je u Hjuston na pregovore sa Džordanom i na kraju je uspela da ga ubedi da ipak ostane u sunčanoj Kaliforniji još pet godina, uprkos tome što je dogovor sa Dalasom već postojao. 

Time su Klipersi rešili goruće pitanje, s obzirom da su u trenutku Džordanovog odlaska bili bez centra.

Interesantno je bilo na NBA pijaci u noći između srede i četvrtka. Najzanimljivije je bilo na relaciji Los Anđeles – Šarlot, ali ovog puta u pitanju su Lejkersi. Naime, dosadašnji plejmejker Džeremi Lin na pragu je potpisivanja dvogodišnje saradnje sa Hornetsima, vredne oko 4.000.000 dolara. Lin je prethodnu sezonu proveo u Lejkersima, ali kako je nekadašnji šampion potpuno podbacio, a i Lin sa njim, rešio je da ipak promeni sredinu.

Nekadašnji košarkaš Hjustona, Njujorka i Golden Stejta iza sebe ima statistički najslabiju sezonu, ne računajući 2010/2011, kada je bio ruki. Beležio je 11 poena, pet asistencija i tri skoka po utakmici.

U međuvremenu dogodio se još jedan transfer. Tačnije, prekaljeni argentinski veteran Luis Skola potpisao je jednogodišnji ugovor sa Toronto Reptorsima, koji će mu doneti 3.000.000 dolara. Skola stiže kao slobodan agent, posle okončanja saradnje sa Indijanom.

Na kraju ostao je Amare Stodemajer, koji još razmišlja o tome gde će nastaviti karijeru. Nekadašnji američki reprezentativac će se danas sastati sa predsednikom Majamija Petom Rajlijem kako bi razgovarali o mogućoj saradnji. Međutim, kako je Džordan odlučio da ostane u Klipersima, mediji u SAD pišu da će Dalas produžiti ugovor sa Stodemajerom, kako ne bi izgubili još jednog visokog igrača.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Njujork NiksNBA ligaMajami HitLuis SkolaLos Anđeles LejkersIndijana PejsersDžeremi LinDeandre DžordanDalas MaveriksAmare Stodemajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara