""
""

Potvrda evropskog pedigrea: Provereni recept ruši Domžale i na Banovom brdu!

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.07.15. | 09:59

Ekipa Vladana Milojevića pokušaće da iskorsti zalihu iz prvog meča i još jednom kvalitetnom partijom na prilično siguran način obezbedi prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

Prevelika analiza prvog meča nije bila potrebna. Ako Čukarički tokom većeg toka revanš meča sa Domžalama (20.30, Arena sport 1) uspe da primeni ono što je činio tokom sat vremena utakmice u Sloveniji prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je praktično zagarantovan.

Izabrane vesti

Ipak, koliko god prva utakmica predstavljala ogromnu satisfakciju za dosadašnj kvalitet rada, pred izabranicima Vladana Milojevića tek večeras će biti pravi kvalifikacioni ispit. Brđani na svom terenu moraju da odigraju još jedan zavidan meč na međunarodnoj sceni i definitivno potvrde svetlu evropsku perspektivu u ovoj sezoni.

KVOTA U MOZZART KLADIONICI ZA POBEDU ČUKARIČKOG IZNOSI 1,80. POGLEDAJTE OVDE OSTALE KVOTE KOJE NUDI MOZZART ZA MEČ NA BANOVOM BRDU

Tokom prethodnih sedam dana Vladan Milojević se svojski trudio da svojoj ekipi na maksimumu održi motivaciju za revanš utakmicu u Beogradu i gotovo joj izbriše iz sećanja na sve ono što se dešavalo prethodnog četvrtka. Strateg brđana želi da njegov tim u revaš  meč uđe kao da u Domžalama nije bilo pobedika, odnosno da koncentracija bude na najvišem mogućem nivou.

"Šanse za prolazak i jedne i druge ekipe su i dalje 50:50. Mi apsolutno treba da zaboravimo rezultat iz Slovenije. Poštujemo Domžale, ali nemamo razlog da ih se plašimo, kao i nijedne druge ekipe. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da izborimo prolaz u drugi krug", rekao je Milojević pred revanš sa Slovencima.

Beograđani najavljuju još jedan pravi takmičarski meč, a takvi nagoveštaji stižu i iz Slovenije. Jednostavno, Domžale nema šta da izgubi na Banovom brdu, ali su njegovom taboru i te kako svesni koliko mogu da dobiju.
“U ovom takmičenju se retko dešava da ostaneš živ kada napraviš toliko grešaka na jednoj utakmici, kako u odbrani, tako i u završnici akcije. Srećom po nas mi smo još uvek živi. Pred nama je nova prlika da preokrenemo rezultat i prođemo u drugi krug, koji ostaje naš cilj“, jasno je nagovestio Luka Elsner sa kakvim motivom njegova ekipa ulazi u revanš meč, ali je takođe prilično svestan da je rezulat u prvom meču mogao da bude i znatno nepovoljniji.

Čuka je u prvih sat vremena igrala fudbal kakvom teže i klubovi iz daleko razvijenijih zemalja, ali je onda usledilo pola sata potpunog pada, koji se u večeras ne sme ponoviti, kako Brđani sami sebi nebi zakomplikovali život.
"Pokušaćemo da imamo što duži kontinuitet. Ono što mi je izuzetno drago i što je bitno jeste da su igrači dobro i da su motivisani. Malo su drugačije ove evropske utakmice, vi tu ne predstavljate samo svoj klub, već predstavljate i svoju opštinu, kraj, grad i na kraju Srbiju. Razmišljamo samo o sebi i sigurno da ćemo se dobro pripremiti za ovaj meč. Znamo da će večerašnja utakmica u mnogome zavisiti od nas samih", jasan je bio Milojević.

Zdravstveni bilten osvajača nacionalnog kupa je još bolji nego što je bio u Sloveniji. Nikola Stojiljković i Obeng Regan u potpunosti su na raspolaganju šefu struke, baš kao i zlatni Orlić Staniša Mandić, koji se osvežio nakon napornog Mundijalita i sada je u maksimalno spreman da pomogne svom timu na evrosceni.

Koliko god Milojević povratkom gorepomenutih prvotimaca imao na raspolaganju još kvalitetniji tim nego u prvom meeču, treneru Domžala to praktično ništa ne znači. Elsner je svestan da njegov tim mora do trijumfa kako bi došao do narednog stepenika u Evropi. Ništa drugo nije u igri.
"Želimo da učinimo više nego u prvom meču. Već sa jednim pogotkom stvari bi se drastično promenile. Ako postignemo prvi pogodak igra će se sa psihološke tačke gledišta okrenuti na našu staranu. U fazi odbrane ćemo morati da odigramo savršeno, bez greške. U slučaju da ponovimo greške iz prve utakmice, nećemo biti u stanju da okrenemo rezultat", jasan je bio Elsner.

Arbitraža na ovoj utakmici poverena je bugarskom sudiji Nikoli Popovu. Na Banovom brdu se nadaju i dobrom odazivu publike. Cene ulaznica za večerašnji meč su više nego pristupačne ljubiteljima fudbala. Karta za istočnu tribinu košta 200 dinara, a za zapadnu 500. Kapije stadiona u ulici Beogradskog bataljona 25 biće otvorene dva sata pre početka meča.

Ukoliko obezbedi prolazak u drugo kolo Lige Evrope, Čukarički će u narednoj rundi igrati sa pobednikom dvomeča između Kabale i Dinamo Tbilisija. Prvi meč u Gruziji domaćin je rešio u svoju korist rezultatom 2:1.

ČUKARIČKI - DOMŽALE (20.30, prvi meč 1:0)

Stadion na Banovom brdu
Kapacitet: 4.070
Sudija: Nikola Popov (Bugarska)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović - Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić - D. Srnić, Regan - S. Srnić, Matić, Bojić – Stojiljković.

DOMŽALE (4-3-2-1): Vidmar - Kous, Korun, Horić, Trajkovski - Zec, Žuninjo, Majer - Morel, Požeg – Vuk.


tagovi

Vladan MilojevićSrbijaSlovenijaLiga EvropeDomžaleČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara