"U Humskoj 1 neće biti velikih promena ove zime"
"U Humskoj 1 neće biti velikih promena ove zime"

Potvrđeno za Vujadinovića! Partizan ima opciju i za zadnjeg veznog, dvojica napadača možda na dvojnoj

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.16. | 16:51

Šef struke crno-belih Marko Nikolić otvoreno za MOZZART Sport o aktivnostima u susret prelaznom roku

U Humskoj 1 neće biti velikih promena ove zimeInformacija da Partizan želi Nikolu Vujadinovića dobila je zvaničnu potvrdu. Štoper kineskog Peking Enterprajza prva je opcija crno-belih na poziciji štopera u predstojećem prelaznom roku i to više niko u Humskoj 1 ne krije.

Nema ni razloga, jer je dolazak 30-godišnjeg defanzivca ionako odavno označen kao prioritetan ove zime. Pitanje je samo da li je izvodljivo da završi baš na Topčiderskom brdu.
To je fudbaler o kome imam lepo mišljenje. Kao igraču i kao čoveku. Proveo je tri meseca u Partizanu za vreme mog prethodnog mandata, trenirao i živeo sa nama u „Zemunelu“, imali smo priliku da ga upoznamo, međutim, on je igrač pod ugovor sa kineskim klubom. Da li ćemo imati priliku da uopšte razgovaramo sa njim ne zavisi samo od nas. Mnogo je faktora u igri, ali mogu da potvrdim da je Vujadinović jedan od igrača koje cenim. To je u ovom trenutku apsolutno sve što mogu da kažem“, predočio je za MOZZART Sport Marko Nikolić, trener Parnog valjka.

Izabrane vesti

VujadinovićVujadinović je u Aziji izgradio status fudbalera koji ima zavidnu minutažu (odigrao 23 od 30 prvenstvenih utakmica za ekipu Aleksandra Stanojevića), pa se čini da bi po mnogo čemu „legao“ Partizanu.
Postoji žal što nije došao kod nas pre dve godine. Bila je dosta teška materijlna situacija. Nismo mogli nikako da dođemo do minimuma kad su u pitanju finansije da već tad potpiše. Videćemo narednih dana da li će se sad steći uslovi za tako nešto“, dodao je Nikolić i potvrdio da je, posle odlaska Sedrika Gogue i rastanka sa Gregorom Balažicem, prvom timu priključen Lazar Ćirković.

--->>> Prelazni rok u Partizanu: Petorica mogu da idu, najbolja zarada na Mihajloviću
--->>> Partizan vraća štopera posle godinu dana!
--->>> E, to je bomba - Everton i Leonardo Partizanovi do kraja kvalifikacija!

Marko Nikolić i Petar ĐuričkovićPartizanov strateg pohvalno se izrazio i štoperima koji su izneli jesenju sezonu.
Sad imamo tri centralna beka i radimo na tome da dovedemo četvrtog. To nam je prioritet. Ovo što imamo je dobro poređano. Nikola Milenković je mlad igrač, sa velikom perspektivom. Lazar Ćirković je, takođe, relativno mlad, ali ima dosta iskustva. Bojan Ostojić je fenomenalan momak i fudbaler, iskoristio je svaki minut na pravi način, te nam je sad potreban jedan od nosilaca igre na toj poziciji“.

Da li će taj novajlija biti levak, kako bi sa ostatkom tima bio kompatibilan?
Taj detalj može da olakša igru, ali nije presudan u eventualnoj realizaciji posla. Mnogo timova danas igra isključivo sa dešnjacima na štoperskim pozicijama“.

Marko Jevtović možda napusti crno-belePartizan je zasad doveo Kamerunca Leandrea Tavambu i sva je prilika da je njegovim potpisom popunio kadar u špicu.
„Tu su Đurđević i Tavamba, kao i još dvojica igrača pod ugovorom, Božinov i Đurđić, vidićemo kakav je njihov status, imamo i mladog Savu Petrova, reprezentativac je u svom uzrastu, zanimljiv... Od mlađih ighača izvesno je da će sa nama na pripreme Dušan Vlahović i Đorđe Jovanović, reč je o velikim talentima, a možda neko od njih bude ustupljen Teleoptiku na dvojnu registraciju, kako bi dobili takmičarske minute onda kad ne budu u konkurenciji za prvi tim“.

Uz napomenu da prelazni rok neće biti buran („mogu da dođu najviše dva, tri igrača“), Nikolić je apsolvirao i situaciju u veznom redu.
I tu smo odlično popunjeni. Rešenja ćemo tražiti jedino ako se desi jedan od odlazak igrača iz veznog reda koji su bili nosioci igre. Dakle, Evertona ili Jevtović. Već imamo neke ideje o potencijalnoj zameni za njih dvojicu. Ponavljam, ako se desi odlazak. Sve ostalo bi bili bonus igrači. Što znači: ako mogu da pojačanju konkurenciju na bekovskim ili bilo kojim drugim pozicijama, onda ćemo reagovati. Neki dolasci su uslovljeni eventualnim odlascima, kao što je uvek slučaj u Srbiji. Samo, pristalica sam toga da u Partizanu nije potrebno formirati tim tako da postoji prva opcija i alternativa u rotaciji, jer Paritzan ne trpi prosečnost“, zaključio je Marko Nikolić.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Dušan VlahovićĐorđe JovanovićMarko JevtovićMarko NikolićNikola VujadinovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara