""
""

Pre dve decenije je počela bajka Ramba Petkovića... Sada bi na istom mestu mogla da započne nova!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.15. | 20:07

Srbin je jedan od pet kandidata za novog trenera kluba koji je promenio njegov život

Kada je 1996. godine otišao iz Real Madrida na pozajmicu u brazilsku Vitoriju, Dejanu Rambu Petkoviću verovatno ni na kraj pameti nije bilo da neće zažaliti što je napustio Kraljevski klub. Pošao je putem kojim se ređe ide. Normalna je pojava da Brazilci dolaze u Evropu, a nikako da Evropljani idu u Brazil.

Izabrane vesti

Međutim, u Brazilu je uspeo da uradi ono što nikada pre njega nije uradio niko drugi: Da natera Brazilce da se klanjaju fudbaleru iz inostranstva! Postao je živa legenda brazilskog fudbala, igrao je za najveće tamošnje klubove, navijači su želeli da ga vide i u nacionalnom timu Brazila kada je ova reprezentacija bila najjača na svetu…

Tamo gde je počela Rambova brazilska bajka, sada bi mogla da se nastavi. U Vitoriji iz Salvadora. Najpopularniji Srbin u Brazilu je kandidat da preuzme trebersku palicu u jednom od najvećih klubova sa severa Brazila.

Vitorija je nedavno otpustila trenera Rikarda Drubskog, a uskoro će imenovati njegovog naslednika. Određeno je pet kandidata, a među njima je i Petković. Pored našeg Ramba, kandidati su još čuveni Žoržinjo, zatim Adilson Batista, Vagner Mansini i Enderson Moreira.

Za razliku od Petkovića, četvorica pomenutih imaju zavidno trenersko iskustvo jer su vodili neke od najvećih brazilskih klubova. Sa druge strane, Petković je po završetku igračke karijere otišao u Atletiko Paranense gde trenutno radi kao trener mladog tima, a Vitorija bi možda bila savršena odskočna daska za početak trenerske karijere.

Kao kada je 1996. godine došao na sever Brazila da Brazilce uči fudbalu… 

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalJužna AmerikaDejan Rambo PetkovićBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara