"Kris Kolmen"
"Kris Kolmen"

Pred derbi naše grupe: Liverpulovo čudo od deteta debituje u Dablinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.17. | 13:17

Selektor Velsa Kris Kolman objavio spisak

Kris KolmenTreći najmlađi debitant u bogatoj istoriji slavnog kluba sa Enfilda i najmlađi strelac Liverpula. Od sada i A reprezentativac Velsa. Selektor Kris Kolman uručio je 17-godišnjem Benu Vudbornu premijerni poziv za nacionalni tim.

I to za jednu od ključnih utakmica u kvalifikacijama za Mundijal. U Dablinu protiv Irske, vodeće ekipe Grupe E u kojoj igra i Srbija.

Izabrane vesti

Baš zbog toga, teško je očekivati da Vuborn zaista i uđe na teren, jer je to ipak momak koji je odigrao samo sedam utakmica za Liverpul, a u Premijer ligi još nije dočekao da bude među starterima. Međutim, sigurno mu je sada jasno koliko Velšani u njega polažu nade. Posebno zato što bi mogao da igra i za Englesku. Velšanin je samo po baki. Ali je privržen nacionalnom timu te zemlje. Bez obzira na to, poslednjih nedelja Fudbalski savez Engleske pokušavao je da ga preotme komšijama.

Vudborn je već više od decenije u Liverpulu i odavno ga smatraju najtalentovanijim igračem na Enfildu. Nadu da su ovaj put pogodili Redsima je dao gol protiv Lidsa u novembarskom četvrtfinalu. Vudborn je imao 17 godina i 45 dana. Oborio je rekord Majkla Ovena i postao najmlađi strelac u istoriji Liverpula.

Njegovo vreme tek dolazi, dok se Velšani sada najviše uzdaju u Gereta Bejla, koji ponovo igra za Real, te još jednog rekonvalescenta Arona Remzija.

Poziv je dobio i Tom Lorens, koji je ove sezone postigao 11 golova za Ipsvič u kome igra kao pozajmljeni fudbaler Lestera. Debiju se nada i defanzivac MK Donsa Džo Volš, uz Vudborna jedini igrač koji još čeka prve minute u nacionalnom timu.

Trenutno, Irska je prva na tabeli sa 10 bodova, Srbija ima osam, Vels šest,  Austrija 4, Gruzija 2, a Moldavija jedan. Istog dana kada će u Dablinu igrati Irska i Vels, Srbija će gostovati kod Gruzije, dok će Austrija biti domaćin Moldaviji.

Tim Velsa za Irsku:

Golmani: Vejn Henesi (Kristal Palas), Dani Vord (Hadersfild), Ovejn Fon Vilijams (Invernes);
Odbrambeni fudbaleri: Ešli Vilijams (Everto), Kris Ganter (Reding), Nil Tejlor (Aston Vila), Džejms Kolins (Vest Hem), Džo Volš (MK Dons), Šon Mekdonald (Vigan), Ben Dejvis (Totenhem), Džejms Čester (Aston Vila);
Vezisti: Džo Alen (Stouk), Aron Remzi (Arsenal), Endi King (Lester), Džo Ledli (Kristal Palas), Džez Ričardsa (Kardif Siti), Dejvid Edvards (Vulverhempton);
Napadači: Geret Bejl (Real Madrid), Sem Vouks (Barnli), Tom Bredšo (Barnsli), Ben Vudborn (Liverpul), Hal Robson-Kanu (Vest Bromvič Albion).

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKris Kolmanreprezentativni fudbalVels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara